¨

Øboere søger støtte til at istandsætte boliger

Foto: TV ØST

25 boligejere har Omø og Agersø har søgt om støtte til at istandsætte eller nedrive deres ejendom. Kommune har afsat million til projekt.

Nyt tag, udskiftning af vinduer og hele nedrivninger er nogle af de 25 projekter, som boligejere på Omø og Agersø har søgt om støtte til.

Slagelse Kommune har afsat en million kroner til istandsættelser og nedrivning kun på Omø og Agersø og fristen for at søge om økonomisk tilskud udløb for nylig.

- Det er en overvældende stor interesse, vi har oplevet. Vi er glade for interessen, fordi faldefærdige huse er med til at give et dårligt indtryk af øerne. Derfor er det vigtigt, at vi får fjernet eller istandsat de ejendomme, som trænger til en kærlig hånd, så øernes gæster får et positivt indtryk, når de besøger øerne, siger Henrik Brodersen (O), der er formand for Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget i Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Slagelse Kommune har afsat i alt fire millioner til istandsættelse og nedrivning af faldefærdige bygninger i 2014 og 2015. En halv million af dem er øremærket til hver af de to øer, mens resten er sat til side til kommunens landdistrikter. Samtidig er Slagelse Kommune i gang med at revidere både Agersø og Omø bys lokalplaner. Støtten til istandsættelse af ejendommene bliver derfor også tænkt sammen med de nye lokalplaner.

- Vores øer har en helt speciel stemning, som vi gerne vil bevare. Det skal de nye lokalplaner gerne underbygge, men hvis vi skal bevare den hyggelige landsbystemning på øerne, så skal der også være handling bag. Derfor er jeg glad for, at vi kan hjælpe ejerne med at holde deres huse ved lige, siger Henrik Brodersen.

Ifølge Slagelse Kommune vil de i løbet af februar tage stilling til, hvilke projekter der får støtte. De ejere, som ikke får støtte i denne omgang, får sandsynligvis en ny chance for at søge næste år, lyder det fra kommunen. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App