Øboere i protest over manglende reservefærge

Beboerne på Omø er utilfredse med, at Slagelse Kommune sparer reservefærgen væk. Derfor protesterede de tirsdag aften til lands og til vands.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

70 øboere fra Omø var tirsdag aften mødt op på havnen for at protestere mod Slagelse Kommunes beslutning om at spare øens reservefærge væk. De havde placeret en truck og en varebil på færgens klap, og et par kuttere havde lagt sig i vandet foran færgen, så den ikke kunen sejle ud.

Den manglende reservefærge betyder, at øboerne ikke kan komme på arbejde, hvis den almindelig færge skal i dok eller havererer, og det forringer forholdene for den lille ø, mener borgerne.

- Den nødsejlplan, der er lavet, betyder, at 4 personer ikke kan komme på arbejde, og selv om det måske ikke lyder af mange, er det med til at sætte yderligere skub i den affolkning, vi lider under, så jeg synes ikke, vi bare kan leve med det. Det er en yderligere trussel mod øen som et helårssamfund, sagde formand for Omø Beboer- og Grundejerforening, Dorthe Winther, til TV2 ØST i aftes.

Øboerne blev varslet om de nye planer klokken 11 tirsdag formiddag, og de træder allerede i kraft fra onsdag.

- Vi plejer at indgå i forhandlinger med rederiet, så vi har det ikke godt med den her aktion, men vi føler os tvunget til det, siger Dorthe Winther.

Slagelse Kommunes borgmester, Sten Knuth (V), er opmærksom på protesterne, men han kan ikke garantere, at reservefærgen kommer tilbage.

- Man har tidligere drøftet, om man kunne købe en færge, der kunne sættes ind sammen med andre kommuner, der er i samme situation. Og der er jeg ikke godt nok inde i sagen til at kunne sige, hvor langt vi er i de drøftelser. Der kunne også være tale om, at man havde en båd, der kan fragte personer frem og tilbage, siger Sten Knuth.