¨

Ny mountainbikebane på vej i Slagelse

Foto: TV ØST

En mountainbikebane er på vej i Slagelse, hvor den lokale klub de seneste år har oplevet en medlemsfremgang på 75 procent.

Alle med hang til høj puls, sved på panden og syre i benene kan fremover få mulighed for at øve deres tekniske kunnen, når Slagelse Kommune bygger en ny mountainbikebane med plads til tohjulede udfordringer på Grønningen i Slagelse. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Mountainbikekørsel er blevet en niche inden for frilufts- og naturoplevelser. Det oplever Slagelse Mountainbike klub (Slagelse MTB) også, og gennem de sidste år har klubben haft stor fremgang i medlemstallet, der fra 2010-2014 er steget med cirka 75 procent.

Færdig bane i løbet af 2015

I Slagelse Kommune er der pt. ingen facilitet eller bane til mountainbikekørsel, og derfor har klubben primært udfoldet sig på vejene i de private skove. Slagelse MTB har søgt Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget om midler til anlæg af en mountainbikebane gennem et projekt i samarbejde med DGI, hvor DGI har ydet en medfinansiering på 25.000 kroner. Etableringen af den nye bane forventes færdig i løbet af 2015.

- MTB er en sportsgren, hvor man får sved på panden samtidig med, at hele kroppen bliver trænet i tæt kontakt med naturen. Det er en sportsgren for alle aldersgrupper, og en mountainbikebane vil kunne udfordre kroppen på mange forskellige måder og ikke mindst hele året rundt. Vi vil skabe en udfordrende teknikbane for vores nuværende medlemmer, men banen kan forhåbentlig også tiltrække folk udefra, siger Rene Veggerby og Rikke Nielsen fra Slagelse MTB, som står for projektet.

En bane for alle

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har vedtaget at bevilge 95.000 kroner til Slagelse MTB til etablering af en bane på Grønningen. Når banen står færdig, vil den være åben for alle interesserede, og den vil blive anlagt af naturlige materialer som jord og træstammer, så den bliver i tråd med den omkringliggende natur.

- En mountainbikebane vil give nogle fantastiske muligheder for at komme rundt i området og opleve naturen på en udfordrende og sjov måde. Gennem et tæt samarbejde med klubben, og de lokale ryttere kan vi få etableret den helt rigtige bane og rute, så den passer både til den garvede rytter og til nybegyndere i alle aldersklasser. Det giver nogle helt nye muligheder for at de nuværende udøvere kan dyrke deres sport her i kommunen og ikke mindst muligheden for, at endnu flere kan prøve kræfter med sporten, når vi får en flot ny facilitet. Det kan måske også give mulighed for at etablere et positivt ungemiljø, hvor unge kan samles og udfordre kroppen på en anderledes måde, siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen (I).

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App