Ny helhedsplan vedtaget i Slagelse

Mandag aften har byrådet i Slagelse Kommune vedtaget en ny helhedsplan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den nye plan sættes i søen blandt for at sørge for, at belastede boligområder i Slagelse Kommune kommer af ghettolisten igen.

Ifølge planen er der særligt fire områder, som skal være i fokus, hvis planen bliver en realitet:

Beskæftigelse og uddannelse, forebyggelse og forældreansvar, kriminalpræventiv indsats og tryghed og trivsel.

Planen kommer netop, som Slagelse er blevet plaget af gentagne påsatte brande, der har sendt brandvæsnet på natlige udflugter for at udslukke biler og containere.

TV ØST mødte i en pause i byrådsmødet formanden for kommunens beskæftigelses- og integrationsudvalg, Helle Jacobsen, der var optimistisk om den nye helhedsplan. 

- Det er oplæg fra forvaltningen, som har peget på de her indsatser sammen med boligselskaberne og deres medarbejdere. Så det er folk, der ved, hvad det handler om, der kommer med forslag, siger Helle Jacobsen.

Hvad vil I gøre for, at der nu kommer fokus på de mange påsatte brande?

- Det har der sådan set hele tiden været fokus på, og vi er ikke særligt tilfredse med de her brande. Der har været en lang periode, hvor der ikke var så meget, og så er det eskaleret her på det seneste. Her skal politiet rigtig meget på banen, og det er de også. Vi hjælper dem, så også her har vi et samarbejde. Vi må gøre, hvad vi kan, men man kan ikke gøre det helt alene, for når det er lovovertrædelser, kræver det også, at nogen vidner.

Den nye helhedsplan træder i kraft 1. oktober 2017, og du kan læse mere om dens indhold her.