Ny app skal hjælpe handicappede rundt i Slagelse

Seks unge mennesker har udviklet en app til handicappede, som skal gøre det nemmere at komme rundt i Slagelse. De får også en hel del ud af det selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ny app skal gøre livet lettere for handicappede i Slagelse. 

Seks unge mennesker, som også selv har fået en hel del ud af projektet, er nemlig gået sammen om at skabe en app. 

For man støder på en del udfordringer, når hverdagen for eksempel foregår på tre hjul. Men nu er turen altså blevet en del nemmere. For app'en, Tilgængelighed i Slagelse, gør det nemmere for handicappede at planlægge deres rute rundt i byen ved hjælp af et kort med farvede markeringer.

- Gul er der, hvor der er lidt ekstra besværligheder, og rød er der store problemer, kan man sige. Der er måske ikke et fodgængerfelt og meget svært udsyn, siger Tobias Qwist fra Sorø, som er medudvikler på app'en. 

- Jeg kan hjælpe folk

Men den her historie har et ekstra kapitel. For app-udviklerne ved nemlig selv alt om, hvad det vil sige at have udfordringer i hverdagen. 

- Jeg er højtfungerende autist, siger Henning Stavnskær Sørensen fra Slagelse.

Men selvom den nye app kræver meget arbejde, får de også en stor gevinst ud af det.

quote Det kan godt være, jeg ikke kan så lang tid som så mange andre, men jeg kan gøre et godt stykke arbejde i den tid, jeg kan

Tobias Qwist, app-udvikler

- Jeg kan faktisk lave noget. Jeg kan hjælpe folk. Det kan godt være, jeg ikke kan så lang tid som så mange andre, men jeg kan gøre et godt stykke arbejde i den tid, jeg kan, siger Tobias Qwist.

Win-win situation

De er alle ansat på App Værkstedet - et projekt under Slagelse Kommune. 

- Nogle gange bliver de set som problembørn, men nu bliver de faktisk set som talenter og det er nogle ting, vi kan bruge til noget, siger Adam Holst, projektleder på App Værkstedet. 

- Og det bliver en win-win situation for alle - de leverer noget, som alle har glæde af.

De unge har planer om at udvide appen til også at kunne bruges i Korsør og Skælskør.