Nu er der kommet flere afspærringer op ved vandsportscenter

Tidligere på ugen blev det besluttet, at der skulle spærres yderligere af ved vandsportscentret i Korsør. Nu er afspærringerne sat op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag var der stadig ikke sat flere afspærringer op.

Men torsdag formiddag blev der sat mere afspærring og skilte op ved vandsportscentret i den tidligere Halsskov Færgehavn i Korsør.

Politikerne i Slagelse Kommune besluttede for fire dage siden, at dele af området skulle afspærres af hensyn til sikkerheden. 

En havn på usikker grund

For undersøgelser har vist, at det splinternye vandsportscenter er bygget på en havn, der er ved at falde sammen.

De spunsvægge og betonsøjler, der holder molerne, er gennemtærede, og flere betonpæle er knækkede. 

Nu er der blevet sat et advarende skilt op. Samtidig er afspærringen af det område, hvor molen allerede er sunket sammen, blevet større. Også kajkanten i det område er blevet spærret af. 

Vil koste 19 millioner

En totalreparation af de nedslidte spunsvægge vil koste op mod 19 millioner kroner, og det mener borgmesteren ikke er en god måde at forvalte skattepenge på. Det udtalte borgmester John Dyrby Paulsen (S) til TV ØST den 3. juni.

Der er ellers lagt op til at det gamle færgeleje skal ende op i et stort vandsportscenter i verdensklasse.  

- Men nogle gange så indhenter virkeligheden altså de ideer og drømme, man har, og nu banker virkeligheden på. Det her færgeleje har været forsømt i mange år, og hvordan vi kommer til at betale den regning, det er dét vi skal finde ud af nu, lød det fra borgmesteren.