Netlokker skal i retten

Anklagemyndigheden har besluttet at rejse tiltale mod en 43-årig marinesoldat fra Korsør, som via nettet forsøgte at lokke en mindreårig pige, der i virkeligheden var journalist.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Første gang i din mis kan nok gøre lidt ondt, men jeg har ikke en kæmpe pik, og jeg vil gøre det så blidt som muligt, og hvis det gør ondt, så stopper jeg.

Sådan lød ordene ifølge anklagemyndigheden på Sydsjælland via nettet fra en 44-årig marinekonstabel til, hvad han troede var en mindreårig pige. Det koster nu manden en tur i retten, efter at han er blevet tiltalt for forsøg på at opnå samleje med en mindreårig.

Pigen viste sig i virkeligheden at være Ekstra Bladets journalist Tine Røgind, der var i færd med at afsløre, hvordan lumre mænd agerede som børnelokkere på internettet.

Ifølge anklageskriftet lod manden sine lumre bemærkninger tilflyde, hvad han troede var en 13-årig pige, via chat på internettet og sms-beskeder. Det skete blandt andet fra mandens arbejdsplads, flådestationen i Korsør.

Tre andre mænd gik også i journalistens fælde, og i marts blev en 73-årig folkepensionist fra Sæby idømt tre måneders fængsel - her af to måneder betinget - for at ville lokke, hvad han troede var en 13-årig pige til sex.

I sagen er også en vicepolitiinspektør fra København sigtet.

- Den sag er ikke færdigefterforsket endnu, siger politiadvokat Peter Godsk fra Københavns Vestegns Politi.

En 35-årig mand fra Østjylland gik også i fælden, men han slipper for en retssag.

- Vi har opgivet påtale mod ham, fordi det ikke kunne bevises, at han forsøgte at opnå sex med en mindreårig, siger politiadvokat Dorte Møller Andersen fra Østjyllands Politi.

I forbindelse med efterforskningen mod østjyden dukkede andre sager dog op mod ham, og han er siden blevet idømt fængsel i et år og ni måneder for samleje med og voldtægt af mindreårige.

/ritzau/