Nej-bil holder i dag i Slagelse

Folkebevægelsen mod EU var i dag kørt til Slagelse for at opfordre folk til at stemme nej ved den kommende folkeafstemning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med store bogstaver står der NEJ på køleren af den bil, der i dag holder i Slagelse. Det er Folkebevægelsen mod EU, der har taget plads i byen. De vil opfordre folk til at stemme nej, når vi igen skal til stemmeurnerne.

Den 3. december skal vi tage stilling til, om EU-retsforbeholdene skal erstattes med en tilvalgsordning. Og her er Esben Madsen fra Folkebevægelsen mod EU ikke i tvivl.

- Vi skal stemme nej, fordi beslutningsprocessen skal være så tæt på den danske befolkning som muligt. Det er for langt at flytte den til EU, så har vi ingen mulighed for at følge op på beslutningerne, slår Esben Madsen fast, der er medlem af Folkebevægelsen mod EU.

Tilvalgsordningen indebærer kort fortalt, at Danmark selv vil kunne tilvælge hvilke af de 50 eksisterende rets-akter, de vil være en del af. I dag står Danmark uden for alle retsakter på grund af retsforbeholdene. Partierne er enige om, at EU’s asyl- og indvandrepolitik ikke skal tilvælges, så Danmark stadig vil stå uden for de retsakter.

Læs også: Har du husket EU-folkeafstemningen?

Politisk enighed

Det var den tidligere SR-regering, der i enighed med Venstre, Konservative og SF sendte retsforbeholdet til folkeafstemning. De fem partier ønsker enstemmigt at erstatte EU-retsforbeholdene med en tilvalgsordning. Men selvom der er politisk enighed om at stemme ja, mødte Nej-bilen en anden stemning i Slagelse i dag.

-    Folk har taget rigtig godt imod os, og mange af dem vi har mødt ønsker at bevare retsforbeholdene, lyder det fra Esben Madsen.