¨

Nedskæringer rammer de små øer hårdt

Arkivfoto: Agersø Havn Foto: TV ØST

De små virksomheder på småøerne vil blive ramt hårdt af regeringens nedskæringer på LAG-midlerne, mener formand.

Næste år fjerner regeringen 31 millioner kroner af de såkaldte LAG-midler, og det kommer til at ramme de små øer hårdt. Det skriver DR Sjælland.

LAG står for LokaleAktionsGrupper, og midlerne støtter hvert år erhvervs- og kulturprojekter i landdistrikterne. Sidste år fik landdistriktprojekterne 94,2 millioner kroner, mens de i 2017 må nøjes med 63 millioner kroner.

Det kommer til at gå udover småøerne, siger formanden for Sammenslutningen af Danske Småøer, Dorthe Vinter fra Omø, til DR Sjælland:  

- Jeg er ret sikker på, at det får konsekvenser for småøerne, hvor virksomhederne er så små, at de ikke passer ind i de andre tilbud, der er fra for eksempel regioner eller vækstministeriet.

Pengene bliver omprioriteret  

Det er nemlig netop de små virksomheder, der har gavn af LAG-tilskuddet. På Omø har et tangprojekt for eksempel fået støtte, mens det på Agersø er købmanden, der har fået del i LAG-midlerne.

Ifølge Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen skyldes nedskæringerne, at regeringen har valgt at omprioritere nogle af midlerne.

- Vi giver stadigvæk LAG-tilskud, men vi giver nu landbruget bedre udviklingsmuligheder, så vi bedre kan bevare landbruget og arbejdspladser i vores landdistrikter, siger han til DR Sjælland.

Men den prioritering er Dorthe Vinther ikke tilfreds med:

- Det er selvfølgelig fint nok, at landbruget får bedre betingelser for at overleve, men der hvor man skulle generere beskæftigelse, i virksomheder indenfor andet erhverv og turismen, der kommer pengene til at mangle.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App