Naboer utrygge efter moskebrand

Naboerne til kommende moske og kulturcenter i Skælskør er bekymrede, efter ukendte gerningsmænd torsdag forsøgte at sætte ild til bygningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en af naboerne, der sammen med andre forbipasserende torsdag aften fik slukket den ild, der var blevet antændt ved den kommende moske på Smidstrupvej i Skælskør.

- Jeg er glad for, det ikke endte værre. Der var byggematerialer og træ, som kunne have givet en alvorlig brand, siger Mathias Pedersen, som kun har hovedrysten til overs for de endnu ukendte brandstiftere.

Det samme har flere af de øvrige naboer, som dog samtidig udtrykker bekymring og utryghed ovenpå episoden.

Flere nævner de mange påsatte brande på svenske asylcentre, som i disse dage fylder medierne. Frygten er, at lignende politiske motiver kan ligge til grund for moskebranden i Skælskør.

I videoen ovenfor kan du høre fire beboeres reaktioner på branden ved moskeen. Det er Hanne Nielsen, Torben Loumand, Mathias Pedersen og Grethe Jensen, der alle bor nær den kommende moske.

Politiet har fortsat ikke fastslået noget motiv til brandstiftelsen og vil gerne høre fra vidner, som kan hjælpe med oplysninger til efterforskningen.