Mystisk sort plet var et insekt

Skandinavisk UFO Information (SUFOI) har undersøgt billeder med mystisk sort plet og har i en 34 sider lang rapport draget en konklusion.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mystisk sort plet på billede var et insekt. Det er konklusionen efter, at SUFOI (Skandinavisk UFO Information) har fotoanalyseret fire billeder fra Jørgen Henriksen fra Korsør. 

I sidste uge indsendte Jørgen Henriksen sit foto af sin datter med Storebæltsbroen i baggrunden. På billedet optrådte en mystisk sort plet – og den plet undrede Jørgen Henriksen sig over. 

TV2ØST slog billedet op på sin facebook-side og lynhurtigt affødte det mange reaktioner. En af disse kom fra Ole Henningsen i Søllested, der er med i Skandinavisk UFO Information. Han tilbød at analysere fire billeder, der er taget med få sekunders mellemrum og hvor den sorte plet kun optræder på to af dem. 

Og nu er konklusionen fra SUFOI nu klar: 

- Jeg har haft billederne og vore interne diskussioner sendt rundt mellem SUFOI’s fotokonsulenter og senest til Klaus Bek Nielsen, naturvejleder ved Lolland Kommune, som jeg kender lokalt som en  vidende insekt-entusiast, fortæller Ole Henningsen.

- Fotoet med den store mørke aftegning viser efter fotoafdelingens opfattelse et insekt. Altså ikke en plet på linsen eller noget ude i horisonten bag broen. Som udgangspunkt i undersøgelsen kunne der eventuelt være tale om et lille insekt på kameraets objektiv, men da billederne er taget med SAMSUNG Model - SM-G900F, er der tale om en så lille kameralinse, at selv et meget lille insekt som eksempelvis en ”tordenflue” ville fylde det meste af billedfeltet, tilføjer han.

Derfor er konklusionen fra SUFOI, at der er tale om et større insekt,  der med stor hastighed er fløjet fra venstre mod højre i billedfeltet tæt forbi kameraets objektiv i eksponeringsøjeblikket.

- Selv med den registrerede eksponeringstid på 1/330 sek. er aftegningen af insektet udtværet pågrund af den store den store fart og den korte afstand fra kameraet, siger han.

Ole Henningsen modtager cirka 50 lignende fotosager om året.

Hele rapporten fra Skandinavisk UFO Information er vedhæftet denne artikel som PDF.


Nyhedsoverblik