¨

Musikhus vil være regionalt spillested - skal få flere unge til at vælge Slagelse som uddannelsesby

Slagelse Musikhus som regionalt spillested skal være med til at trække de unge til musiklivet i Slagelse - og til uddannelsesstederne. Foto: Slagelse kommune

Slagelse Musikhus vil gerne være et regionalt spillested. Håbet er, at det kan være med til at positionere byen som uddannelsesby for de unge.

Står det til Slagelse Musikhus og Kultur- og Fritidsudvalget i Slagelse Kommune, så skal musikhuset fremover være en større spiller i musikmiljøet.

Derfor har spillestedet med opbakning fra det politiske udvalg ansøgt Statens Kunstfond om at blive regionalt spillested fra 2021-2024.

Det er så vigtigt at kunne fastholde og tiltrække de unge og nye borgere i vores udfordrede region

Anette Borg, direktør, Slagelse Musikhus

Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

- Musikhuset har stor betydning for udviklingen af Slagelse Kommunes musik- og kulturliv, og derfor bakker vi i udvalget op om ansøgningen om at blive regionalt spillested, siger næstformand Britta Huntley (S) fra Kultur- og Fritidsudvalget i pressemeddelelsen.

- Vi har i dag et aktivt musikmiljø, og mulighederne, som følger med ved at blive regionalt spillested, vil blandt andet betyde, at musikhuset i endnu højere grad kan understøtte musikmiljøet og især børn og unges engagement i musikken som omdrejningspunkt for talentudvikling og fællesskab om musik.

Hvad er et regionalt spillested?

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik udpeger og yder i henhold til Musikloven og Kulturministerens Musikhandlingsplan tilskud til regionale spillesteder. 

 

Ordningen skal fremme formidling, præsentation, profilering og udvikling af det rytmiske musikliv lokalt, regionalt og nationalt.

 

De regionale spillesteder skal fremstå og virke som dynamiske og kompetente knudepunkter, der formidler, præsenterer, profilerer og udvikler en mangfoldighed af rytmisk musik af høj kunstnerisk kvalitet i hele landet.

 

De regionale spillesteder er forskelligartede, bl.a. i forhold til geografi og demografi. Det enkelte regionale spillested forholder sig aktivt til sin omverden og udvikler og præciserer en unik og ambitiøs mission, vision og strategi for, hvordan spillestedet vil bidrage til at realisere projektstøtteudvalgets overordnede mission og vision for regionale spillesteder 2021-2024.

 

 

Kilde: Slots- og Kulturstyrelsen - Statens Kunstfond

Se mere

Vigtigt at fastholde de unge

Og så kan det altså også have betydning for Slagelse Kommunes arbejde med at gøre hovedbyen til en attraktiv mulighed, når unge skal vælge en by at uddanne sig i.

- Et regionalt spillested udbygger byrådets vision for at blive de studerendes foretrukne uddannelses- og bosætningsby uden for København, siger Troels Brandt (R), der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

Det er direktøren for Slagelse Musikhus, Anette Borg, også enig i.

- Det er så vigtigt at kunne fastholde og tiltrække de unge og nye borgere i vores udfordrede region, og her er stærke fællesskaber omkring et levende og aktivt musik- og kulturliv helt afgørende. Det kan Slagelse Musikhus som nyt regionalt spillested spille en væsentlig rolle i, siger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App