Musholm hepper på X Factor-Sarah

Fredag aften har Muskelsvindfonden arrangeret en heppefest i Korsør for Sarah Glerup, der deltager i X-factors liveshow.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sarah Glerup, der oprindeligt kommer fra Sundby ved Nykøbing Falster, er nået helt til liveshowene i dette års X-factor. I den forbindelse har Muskelsvindfonden arrangeret en såkaldt heppefest i Korsør, hvor der vil være mulighed for mad og drikke til de fremmødte – baseret på Sarahs livretter.

-Jeg vidste ikke, at de var i gang med at arrangere det. Jeg blev ringet op en dag, hvor de spurgte ind til mine livretter. Det er en vildt sjov gimmick, siger Sarah Glerup til TV ØST.

Det er også muligt for medlemmer af Muskelsvindfonden at få gratis overnatning.

Det store engagement betaler sig

Heppefesten løber af stablen i ferie-, sport- og konferencecenteret Musholm, som er udformet med øje for at kunne rumme forskellighed.

Sarah Glerup, der selv har muskelsvind, sidder i Musholms bestyrelse, og har været meget aktiv i fremme viden og nedbryde fordomme om mennesker med muskelsvind.

Hun har været med til at udtænke indretningen, der gør Musholm fuldt tilgængeligt for mennesker med handicap. Og til dagligt er hun aktiv i politik og med sin blog ’Det Sarahkastiske Hjørne’, hvor hun i stor stil nedbryder tabuer med en humoristisk tilgang.

- At mennesker uden handicap ser Sarah give den gas på landsdækkende fjernsyn, nedbryder fordomme, så det bliver nemmere for alle at mødes ude i virkeligheden. Sarahs deltagelse i X Factor har en enorm betydning – også for de mange børn og unge, der har brug for et sejt forbillede. Og det har de i den grad i Sarah, siger Muskelsvindfondens direktør Henrik Ib Jørgensen i en pressemeddelelse.

Han tilføjer også, at han allerede nu hører mange forældre til børn med handicap fortælle om, hvordan deres børn ranker ryggen.

Som en første date

Sarah Glerup har været genstand for megen omtale på de sociale medier efter hendes optræden i X-factor. Men hun synes, det er fantastisk med den opbakning, hun får.

- Man kan ikke blive andet end helt vildt glad. Det er super fedt, siger hun.

Hun er i særdeleshed meget taknemlig for opbakningen i aften, hvor den store prøve står.

- Jeg glæder mig til at skulle på scenen i aften, men det er lidt som en første date – man har nerverne helt uden på tøjet. Så det er rart at vide, at der sidder en masse venner derude og hepper på mig, siger hun.


Nyhedsoverblik