Mor fik ikke besked, da fireårige Frederik kom til skade i børnehaven – fandt ham alene på stuen

Da Heidi Nielsen skulle hente sin fireårige søn i børnehaven, fik hun sig lidt af en forskrækkelse. Han sad alene med blod i ansigtet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var et uhyggeligt syn, der mødte Heidi Nielsen, da hun mandag eftermiddag ved 16-tiden skulle hente sin fireårige søn Frederik fra Børnehuset Strandloppen i Korsør.

Her fandt hun sin søn siddende alene med blod i ansigtet.

quote Jeg går i panik og råber efter pædagogerne, for der var ingen at se

Heidi Nielsen, mor, Korsør

- Jeg går i panik og råber efter pædagogerne, for der var ingen at se. Og der kommer så tre løbende fra en anden stue, fortæller hun.

Heidi Nielsen spørger pædagogerne, hvad der er sket, hvilket de ikke er helt sikre på. Et par af dem mener, at der er sket et uheld med en mooncar (en lille gokart med cykelpedaler, red.).

Af redegørelsen over episoden, som Slagelse Kommune har give til TV2 ØST, fremgår det også, at der skulle være tale om, at han klokken cirka 13:30 er blevet påkørt af en mooncar og har slået hovedet sammen med drengen, der kørte den.

Artiklen fortsætter under billedet.

På skadestuen blev det konstateret, at Frederik havde slået et par tænder løse.
På skadestuen blev det konstateret, at Frederik havde slået et par tænder løse.

Forkert nummer

Heidi Nielsen forstår ikke, hvorfor hun ikke blev underrettet om sin søns ulykke på telefonen, inden hun kom for at hente ham.

Det viser sig dog, at pædagogerne på stuen har forsøgt at få fat i Heidi Nielsen, men at de ved en fejl har tastet forkert i forsøget på at ringe til hende.  

quote Selvfølgelig sker fejl. Men så bør man tjekke igen, når man ikke kommer igennem

Heidi Nielsen, mor, Korsør

- Selvfølgelig sker fejl. Men så bør man tjekke igen, når man ikke kommer igennem. Og så skal man måske forsøge at kontakte begge forældre og ikke kun den ene, siger Heidi Nielsen.

Ifølge børnehaven var der ikke oplyst et nummer på drengens far. Derfor forsøgte de at finde ham på krak.dk, men uden held.

- Vi har givet begge vores numre op til flere gange, siger Heidi Nielsen dog.

Udover ikke at have fået besked, da ulykken skete, er Heidi Nielsen også stærkt utilfreds med, at der ikke var en pædagog sammen med Frederik, da hun kom for at hente ham.

Han havde, ifølge Heidi Nielsen stadig blod i munden og var ked af det, da hun kom til børnehaven.

I kommunens redegørelse bliver det bekræftet, at Heidi Nielsens søn var alene på stuen, men at den pædagog, der ellers havde været sammen med ham, kun var gået i kort tid for at smide en skraldespand ud.

- Selvfølgelig skal det gøres, men så må de sætte ham ned til nogle andre eller gøre noget andet, så han ikke skal sidde alene, siger hun.

Heidi Nielsen tog senere på dagen sønnen med på skadestuen for at få undersøgt skaderne. De kunne konstatere, at et par tænder var slået løse.

Leder beklager

Kommunens redegørelse for ulykken og håndteringen af episoden er skrevet af Maj-Britt Thy, der er Dagtilbudschef i Center for Børn og Unge. Hun beklager

Ifølge hende var det i meget kort tid, den fireårige dreng sad alene, ligesom hun har fået fortalt, at han var faldet til ro med pædagogen op til.

- Det er jo altid en vurdering i situationen. Som jeg har fået fortalt historien, var Frederik egentlig faldet til ro. Og så skal pædagogen ud med skrald, og hun spørger om han vil med. Og så går hun ud af den ene dør med skrald, og moren kommer nærmest ind af den anden samtidig, forklarer Maj-Britt Thy.

I forhold til, hvorfor pædagogerne på Børnehuset Strandloppen ikke havde et telefonnummer på faren, fortæller Maj-Britt Thy, at det er forældrene selv, der skal sørge for at kontaktoplysninger er opdateret i intra-systemet Tabulex.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 
Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Men hændelsen har alligevel givet anledning til en granskning hos børnehaven i Korsør, der har afholdt et personalemøde på baggrund af situationen.

- De har sat sig for, at de vil sikre, at der i hvert fald er numre på begge forældre eller flere muligheder for kontakt. Det eneste gode, der kommer ud af sådan en situation, er, at man får kigget på sine procedurer. Og der er absolut noget at tage fat på her, lyder det fra Maj-Britt Thy.

Dagtilbudschefen understreger, at forældre trygt kan aflevere deres børn i kommunens daginstitutioner.

quote Det er jo ikke, fordi de ikke ved, hvad de skal gøre. Det er en stribe af uheldige ting, der sker

Maj-Britt Thy, Dagtilbudschef i Center for Børn og Unge, Slagelse Kommune

- Det er jo ikke, fordi de ikke ved, hvad de skal gøre. Det er en stribe af uheldige ting, der sker. De tror, de kontakter, og mor oplever ikke at blive kontaktet. Men det hjælper jo ikke morens oplevelse, siger hun.

Ifølge redegørelsen og Maj-Britt Thy undersøgte pædagogerne Frederiks mund og vurderede, at skaderne ikke var så alvorlige, at der skulle ringes 112, eller at en pædagog skulle tage på skadestuen med ham.

Vred udvalgsformand

På politisk plan er der utilfredshed at spore.

Formand for for Børne- og Ungeudvalget i Slagelse Kommune, Helle Blak (SF), har læst redegørelsen, og hun mener ikke, at pædagogen under nogen omstændigheder skulle været gået fra barnet.

- Jeg er jo faktisk selv pædagog, og jeg ville aldrig gå ud med skrald, hvis jeg sidder med et barn, der er ked af det. Så ville den skraldepose blive liggende. Så det er sådan nogle ting, hvor jeg tænker, ja, de har redegjort fint for det, men jeg sidder stadig tilbage med en følelse af, at det bare ikke er godt nok.

Helle Blak (SF), formand for børne- og ungeudvalget i Slagelse Kommune
Helle Blak (SF), formand for børne- og ungeudvalget i Slagelse Kommune
Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Hun læste selv Heidi Nielsens Facebook-opslag om episoden og blev vred over håndteringen. Formanden undskylder over for Heidi Nielsen og hendes søn.

Ifølge Helle Blak bliver udvalget nødt til at drøfte sagen, som kan få konsekvenser.

quote Det kan være, at der kommer nogle personaleretslige ting ud af det her

Helle Blak (SF), formand for for Børne- og Ungeudvalget, Slagelse Kommune

- Det kan være, at der kommer nogle personaleretslige ting ud af det her. Det kan også være, at vi bliver nødt til at sætte os ned og lave nogle overordnede retningslinjer for, hvordan man skal agere, når et barn kommer til skade og bløder ud af munden.  Jeg havde aldrig nogensinde troet, det var nødvendigt, at man som byrådspolitiker skulle lave sådan nogle foranstaltninger. Det troede jeg, at de kunne finde ud af at håndtere lokalt, lyder det.

Fredag var Heidi Nielsen til møde med personalet hos Børnehuset Strandloppen. Hun fortæller, at hun har tænk sig at flytte Frederik til en anden daginstitution, da hun ikke har tillid til personalet.