Mindetavlet fjernet

Nogen har fjernet en mindetavle for familiehenrettede Ghazala Khan på Banegårdspladsen i Slagelse, hvor den 18-årige kvinde blev skudt og dræbt af sin bror for fem år siden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tavlen blev sat op i fredags, da en gruppe lokale borgere ville mindes kvinden, som 23. september 2005 blev myrdet af sin storebror på ordre fra store dele af den unge kvindes egen pakistanske familie. Drabet fandt sted på pladsen foran banegården, og her havde borgerne også valgt at sætte mindetavlen op.

Men det er åbenbart faldet nogen for brystet, for mandag morgen blev hele molevitten fjernet igen. Det skriver Sjællandske.

Såvel DSB som Slagelse Kommune benægter, at de står bag ved fjernelsen af mindetavlen, selv om den er lavet af interimistiske materialer.

- Vi var en gruppe borgere, en halv snes i alt, som talte om, at det kun ville være rimeligt at mindes kvinden, der brutalt blev myrdet af sin egen storebror, fordi hun ifølge ham og store dele af hendes egen familie havde forelsket sig i og giftet sig med den forkerte, fortæller journalist Frede Asgaard til Sjællandske. Han er en af initiativtagerne til mindetavlen.

/ritzau/