¨

Metalfirmaer efterlyser lærlinge

Foto: TV ØST

Mens meldingen de seneste år har været, at der er mangel på lærepladser, er situationen den modsatte i metalbranchen, hvor de efterlyser lærlinge.

Der mangler lærlinge i metalbranchen, og det har fået en række virksomheder til at gå sammen i målrettet kampagne for at få unge ind i faget. Det skriver Sjællandske.

Sangen har ellers i de seneste år lydt, at der er mangel på lærepladser, men i metalfirmaerne oplever de altså det modsatte. De har lærepladserne, men ingen lærlinge.

- Vi undrer og meget over, at unge ikke har lyst til faget. Der er en god startløn, gode muligheder for fastansættelse og masser af udfordringer, men tallene taler desværre deres tydelige sprog. Siden halvfemserne er der kommet færre og færre lærlinge, og nu er vi nødt til at handle, siger Mads Rasmussen, der er direktør på maskinfabrikken ODIN i Slagelse.

Sammen med en række andre virksomheder forsøger de nu at tiltrække de unge til smedefaget. Torsdag den 19. marts er der stormøde på Selandia, hvor virksomhederne mødes og drøfter situationen. Mødet foregår på Bredahlsgade 1B i Slagelse klokken 14.30.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App