Maratonløber fra Skælskør udtaget til OL

Abdi Ulad fra Skælskør er udtaget til OL og skal repræsentere Danmark i maraton. Det er hans plan B, der bringer ham til Rio.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På baggrund af en indstilling fra Dansk Atletik Forbund har Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse udtaget tre danske maratonløbere til OL i Rio. En af dem er Abdi Ulad fra Skælskør.
 
Abdi Ulad har hele tiden haft en plan om at komme med til OL i Rio, men det var faktisk ikke planen, at det skulle være i maraton. Han havde egentlig fokus på 10.000 meter-distancen.
 
- Maraton har hele tiden være vores plan B. Jeg mener, at jeg er for ung til at løbe så langt, og at jeg ikke er færdigudviklet som løber. Men siden 2012 har jeg hele tiden haft en plan om at komme til OL, hvad enten det var på 10.000 meter eller maraton, siger Abdi Ulad.
 
Han løb sit første maratonløb i 2015, og for godt en måned siden kvalificerede han sig til OL i sit kun andet maratonløb nogensinde. Tilmed i en så flot tid som, 2.14,03, hvilket er den bedste danske tid siden 1989. Da han kun to gange i sin karriere har løbet over 30 kilometer, er det svært at spå om, hvor hans overligger befinder sig, og hvad han kan præstere i Rio.
 
- Det betyder alt for mig at komme til OL, og det betyder også meget for min udvikling. Jeg vil give den 110 procent, og så må jeg se, hvor jeg ender. Det bliver uden tvivl et taktisk løb, men når jeg tager mine forberedelser i betragtning, så håber jeg at kunne slutte blandt de 20 bedste, siger den 24-årige løber, der kom til Danmark som flygtning fra Somalia som 11-årig.
 
- Jeg har allerede sat mig et nyt mål, som hedder OL 2020, for jeg tror, at Rio bliver et springbræt til noget endnu større. Nu får jeg set, hvad OL er for noget, og jeg får udviklet mig. Ved det næste OL kan jeg måske gå efter at komme i top 5, lyder vurderingen fra løberen fra Skælskør.

Blanding af talent og rutine

Maraton afholdes på sidstedagen til OL, og dermed er de tre danske løbere med til at slå en sløjfe om et forhåbentlig godt dansk OL. Team Danmarks direktør Lone Hansen glæder sig til at følge de tre OL-deltagere og især til at se, hvor langt Abdi Ulad er nået i sin korte karriere som maratonløber.

- At kvalificere sig til OL i sit blot andet maratonløb er bemærkelsesværdigt. Det vidner om, at han indeholder et stort potentiale, og at han er omgivet af dygtige trænere og et godt set-up. Det første OL, man deltager i, er altid specielt, og han kan forhåbentlig suge en masse erfaring til sig, som kan blive værdifuldt fremover. Han har talentet til at være med i mange år endnu, siger Lone Hansen.  

Abdi Ulad skal i ilden den 21. august – samme dag hvor den olympiske ild slukkes. Konkurrencen kommer til at foregå på en cirka 3 x 14 km lang rundstrækning, og deltagerne vil blandt andet skulle gennem hjertet af Rio historiske centrum, Flamengo Park og Botafogo-stranden.

 

Informationer om løberne