Mangler 100 våben fra kaserne-røveriet

Politiet mangler fortsat at finde mindst 100 af de våben, der i januar blev stjålet fra Antvorskov Kaserne i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ung mand med en stor grønlig tatovering i nakken blev kort før kl. 10 tirsdag ført ind i Retten i Næstved ad en bagindgang.

Dommeren valgte at varetægtsfængsle ham frem til den 5. marts - heraf de første to uger i isolation.

Den korthårde mand er sigtet for en rolle i danmarkshistoriens største våbenkup mod Antvorskov Kaserne den 4. januar, hvor maskerede gerningsmænd slap væk med 199 militære våben.

Inden dommeren valgte at efterkomme anklagerens krav om såkaldt dobbeltlukkede døre, der betyder, at offentligheden ikke kan få det mindste indblik i sagen, kom det frem, at der fortsat mangler mindst 100 af de stjålne våben.

- På grund af sagens særlige karakter skal politiet have arbejdsro i sagen, begrundede dommeren de hermetisk lukkede døre.

Politiet og PETs aktionsstyrke har ved tidligere anholdelser sikret nogle af de stjålne våben, men mere end halvdelen florerer tilsyneladende stadig i de kriminelle miljøer.

Den unge mand, der blev anholdt et sted i Storkøbenhavn mandag, var i grundlovsforhøret iklædt store posede bukser, hvide kondisko og en jakke med hætte af mærket "Peak".

Han sad nedbøjet med hænderne i håndjern mellem to civile betjente, der skælmsk kunne oplyse ham om, at retsbygningen rent faktisk var den gamle kaserne for garderhusarerne - før den blev flyttet til Antvorskov.

Ud over den tatoverede mand var også en advokat for den 40-årige mand, der i lørdags blev anholdt i Smørumnedre. Dette er normalt, når to gerningsmænd er sigtet i samme del af et sagskompleks.

/ritzau/