Mandag afslutter Benjamin niende klasse - tirsdag springer han ud som cykelsmed på fuld tid

16-årige Benjamin Larsen fra Korsør har været cykelsmed på deltid i et år. Men nu dropper han skolen og bliver selvstændig på fuld.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er ret smart. Cyklen har en sensor, der selv tænder lysene, hvis det er nødvendigt. Den får du med, hvis du køber i dag, hvor der også er ekstra tilbud.

Sådan lyder det gang på gang fra cykelsmeden Benjamin Larsen på kun 16 år. Han har både hænderne, salgstalentet og snakketøjet skruet helt rigtigt på plads i sin egen cykelbutik, der ligger i Korsør.

Han var 15, da han startede op med forretningen i forældrenes kælder. Søndag fejrede han sit første års jubilæum – og nu er forretningen blevet så stor, at han vælger at droppe 10. klasse for at hellige sig drømmen om at blive selvstændig.

quote Det bliver godt, for Benjamin er vant til at arbejde hårdt. Det har han gjort hele sit liv

Trine Sørensen Rossing, lærer

- Jeg har købt et parti kvalitetscykler, som jeg kan sælge til en god pris. Samtidig har jeg en række gode serviceaftaler på plads med kommunens plejehjem, så jeg har travlt i øjeblikket, siger han til TV2 ØST, der søndag besøgte ham i forretningen.

Selv er han ikke i tvivl om, hvad der er nøglen til at gøre hans forretning til en succes.

- Det nytter ikke at sælge noget skidt. Jeg kan sagtens love guld og grønne skove, men det rygtes, hvis kvaliteten ikke er i orden, siger han.

Er ordblind

Benjamin Larsen er ordblind og har ikke haft nogen let skolegang.

Men han har kæmpet for at følge med, og det var to meget tilfredse lærere, der søndag kom til hans jubilæum, dagen før skolegangen afsluttes.

- Stort tillykke! Hvor er vi bare stolte af dig, sagde de to besøgende lærere, der havde taget en lille gave med til ham.

- Det bliver godt, for Benjamin er vant til at arbejde hårdt. Det har han gjort hele sit liv, siger Trine Sørensen Rossing, der har været Benjamin Larsens lærer.

Artiklen fortsætter under billedet.

Trine Sørensen Rossing, der har været lærer for Benjamin Larsen, kom med en gave til sin elev.
Trine Sørensen Rossing, der har været lærer for Benjamin Larsen, kom med en gave til sin elev. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST

Benjamin Larsen havde egentlig planlagt at starte i 10. klasse efter sommerferien. Men fordi cykelforretningen er vokset så meget, at det ikke længere bare er en hobby, så vælger han nu at satse helhjertet på sit eget projekt.

quote Det er helt vildt, at han nu står her. Overdådigt. Helt fyldt med gnist og gejst. Vi ved, hvor hårdt han har haft det – men nu blomstrer han

Jette Larsen, Benjamins mor

- Jeg vil ikke være som de andre. Jeg har ikke klaret mig så godt i skolen, men jeg fik det ud af det, som jeg skulle, siger han.

Han vil nu sommeren igennem arbejde med at servicere og fikse cykler. Og når det marked kommer til at gå langsomt til vinter, så har han en række aftaler med lokale plejecentre om service af deres udstyr at falde tilbage på.

Har altid ville klare sig selv

Selvom det kun er 16 år siden, at Benjamin Larsen blev født, så har han altid ville lave sine egne ting, og har altid ville styre tingene selv.

Derfor er det heller ingen overraskelse for hans forældre, at han startede egen virksomhed som 15-årig og nu som 16-årig kører den på fuld tid

Artiklen fortsætter under billedet.

Benjamin Larsen med sin far og mor i værkstedet.
Benjamin Larsen med sin far og mor i værkstedet. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST

- Han har altid kunnet bruge sine hænder – og nu kan han gøre det på fuld tid. Det er noget, som han har kæmpet sig frem til, og noget han har villet, siger hans mor, Jette Larsen, der er meget stolt og rørt.

- Det er helt vildt, at han nu står her. Overdådigt. Helt fyldt med gnist og gejst. Vi ved, hvor hårdt han har haft det – men nu blomstrer han, siger hun.