Mand fængsles efter voldsom politijagt gennem gågade

En 45-årig mand med flere domme bag sig skal i fængsel efter en voldsom biljagt gennem Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De lokale måtte springe for livet, da en hvid VW Up med hæsblæsende fart drønede igennem gågaden i Korsør den 8. oktober 2019 skarpt efterfulgt af en hvid politibil.

Nu er manden idømt et år og tre måneders ubetinget fængsel. En dom, kan han lægge til den dom, han i forvejen afsoner for en lang række forhold i Storstrøms Fængsel

Anklageskriftet talte intet mindre end 44 forhold, primært færdselsforseelser, hvor han blev dømt for det meste. Samtidig blev han dømt skyldig i sagens sjette forhold, som omhandlede grov vold.

Læs også
Voldsom biljagt med høj hastighed - politi jagter bil igennem gågade
Læs også
Voldsom biljagt med høj hastighed - politi jagter bil igennem gågade

Ifølge anklagemyndigheden havde den 45-årige mand stukket en forurettet i øjet med en skruetrækker, hvilket gjorde ofret blind på det venstre øje. Dette forhold gav i sig selv anledning til et års fængsel, mente anklager Mariam Khalil, men retten fandt det ikke bevist, at volden var sket med en skruetrækker, hvorfor den samlede straf blev lavere end de to år, anklageren oprindeligt havde krævet.

- Jeg er tilfreds med, at han får et år og tre måneders fængsel. Det er en passende straf, siger anklager Mariam Khalil.

Frakendt førerretten i 10 år

Ingen mennesker kom noget til under den dramatiske biljagt i Korsør, og der skete derfor kun materielle skader på blandt andet en anden bil, inden den 45-årige og en anden person blev stoppet og anholdt af politiet.

Ud over den ubetingede fængselsstraf har bilisten fået frakendt førerretten i 10 år. Han har dog også flere gange tidligere fået frakendt førerretten og havde derfor heller ikke kørekort under den dramatisk politijagt gennem Korsør.

Den dømtes advokat oplyser til TV2 ØST, at den 45-årige har udbedt sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen.


Nyhedsoverblik