¨

Mand dræbt før gårdbrand - politiet søger vidner

00:50

Et hus ved Vemmelev brændte søndag. I huset fandt politiet en mand, som man nu mener er dræbt inden branden. Video: René Lind

Den mand, der blev fundet død i det udbrændte hus i Vemmelev var forinden blev slået ihjel. Det oplyser politiet tirsdag.

Der lå et drab forud for den brand, der søndag ramte et hus i Vemmelev mellem Slagelse og Korsør.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse. 

Meldingen om branden indløb til myndighederne søndag formiddag, hvor et hus i Vemmelev mellem Slagelse og Korsør stod i brand. Kort efter blev en mand fundet død i huset. Manden er ikke endeligt identificeret, men der er en formodning om, at der er tale om husets 80-årige ejer og beboer.

Ligner andre drab

Drabssagen fra Vemmelev ligner to andre drabssager fra Vestsjælland de seneste måneder. Der er tale om et drab begået på en ældre mand i Odsherred og på en ældre mand i Ruds Vedby.

Fælles for alle tre ofre er, at der er tale om ældre mænd, der boede alene og som alle kunne betegnes som samlere. I alle tre tilfælde lå de dræbtes huse nær offentlige trafikårer, og husene blev efterfølgende sat i brand.

Politiet har tirsdag nedsat en fælles efterforskningsgruppe, der skal efterforske drabene i tæt samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi.

Artiklen fortsætter under kortet

Hjælp politiet

Politiet arbejder stadig på at efterforske drabet - blandt andet ved en række tekniske undersøgelser og ved at afhøre blandt andet vidner, naboer og personer med forbindelse til ejendommen.

Politiet beder offentligheden om hjælp i sagen. De vil meget gerne høre fra nogen, der har set husets 80-årige beboer i perioden mellem lørdag middag og frem til søndag kl 09.25, hvor branden bliver anmeldt.

Har du oplysninger i sagen, så kontakt politiet på telefon 1-1-4.

/Opdateres/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App