¨

Malaco får påtale for slikreklame

Foto: TV ØST

Slikfabrikken Malaco, der ligger i Slagelse, har fået en påtale for at kalde en slikserie sukkerfattig.

Vingummi og lakrids med 30 procent mindre sukker. Dette sukkerfattige alternativ har slikgiganten Malaco Leaf brystet sig af at kunne levere siden sommeren 2007. Det lyder næsten for godt til at være sandt, og nu - knap fire år efter - viser det sig også, at firmaet ikke kan dokumentere sin påstand. Det skriver Politiken tirsdag.

Efter en langstrakt sag har slikproducenten fået en påtale for sin markedsføring af serien Malaco Truly, der består af poser med vingummi, lakrids og skum. Emballagen skal laves om, ligesom informationerne skal rettes på firmaets hjemmeside, skriver Politiken.

- Vi har vurderet, at overtrædelsen ikke var mere alvorlig, end det var tilstrækkeligt at give dem en indskærpelse, siger Henning Knudsen til Politiken. Han er chef for Fødevareafdeling Ringsted i Fødevarestyrelsen, der har behandlet sagen.

Den bedømmelse er Aktive Forbrugere langtfra enige i. I forbrugerorganisationen er man rasende over, at slikproducenten ikke har fået en bøde, når den i årevis har markedsført et produkt med en påstand, den ikke kan dokumentere.

- Det sender et signal om, at det kan betale sig at vildlede forbrugerne. Sanktioner er ikke eksisterende, når man har haft tre år til at markedsføre sit produkt, siger Klaus Melvin Jensen fra Aktive Forbrugere til Politiken.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App