¨

Lokale arbejdspladser reddet

Foto: TV ØST

Tystofte Forsøgsstation stod til at lukke, da de opgaver som stedet varetog skulle sendes ud af landet. Nu er det blevet afblæst og 25 arbejdspladser er reddet.

Det har længe set ud som om, at 25 lokale arbejdspladser på Tystofte forsøgsstationen skulle spares væk. På Forsøgsstationen tester og udvikler de nye kornsorter til landbruget, og planen var at de opgaver skulle sendes til Tyskland. Men i 11. time blev forsøgsstationen reddet, da der kom hjælp fra en uventet kant.

- Vi var jo meget bekymrede for om vi mistede vores arbejdsplads, siger Gerhard Dencker, der er direktør på stedet

Erik Lawaetz er agronom på Systofte forsøgsstation og har ansvaret for at sortere og beskrive de forskellige kornarter efter høsten. Han kalder det en katastrofe hvis ikke forsøgsstationen bliver i Danmark:

- For os ville det jo være lidt som at sende vores børn ud af landet, hvis al den viden vi har samlet om kornarterne skulle forsvinde.

Katastrofen blev afværget, da en række af de planteavlere, der er kunder på forsøgsstationen trådte sammen og lavede en privat fond, der fra i dag overtager stedet under navnet Tystofte fonden.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App