Line blev selvstændig som 24-årig: Drømmen er blevet til virkelighed

Et 2.800 kvadratmeter stort havecenter og 10 ansatte er hverdagen for Line Møller fra Øster Stillinge. Hun har altid vidst, hun ville være selvstændig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det ene øjeblik står hun bag kassen, det næste finder man hende i gang med at pakke påskevarer ud og det tredje øjeblik har hun travlt med at vejlede en kunde om køb af et nyt fuglehus. Det er ikke i direktørstolen, man finder Line Møller fra Øster Stillinge ved Slagelse.

- Når det er en lille virksomhed, så er man nødt til at lave noget selv også, siger hun.

quote Jeg har vidst, jeg ville være selvstændig, siden jeg var 18 år

Line Møller, direktør, Bo Grønt Havecenter Øster Stillinge

På en råkold januardag i 2017 gik hun fra at være færdiguddannet regnskabsassistent til direktør, da hun købte sine forældres havecenter – som blot 24 årig. 

- Jeg har vidst, jeg ville være selvstændig, siden jeg var 18 år, men at det skulle gå så stærkt, var ikke helt planlagt, siger Line Møller til TV ØST.

Line Møller er opvokset blandt påskeliljer og plantemuld i forældrenes havecenter, hvor hun har hjulpet til, siden hun var helt lille. Og det er det 2.800 kvadratmeter store havecenter, hun nu er direktør for. Det lå dog slet ikke i kortene, at det var lige præcis forældrenes forretning, hun skulle overtage.

- Mine forældre har haft havecenteret til salg i syv år, fordi min mor har blomsterallergi. Og det er altså ikke den bedste kombination, når man har 15 år tilbage på arbejdsmarkedet, fortæller Line, der derfor valgte at købe havecenteret i januar 2017.

TEMA: UNGE SELVSTÆNDIGE

TV ØST sætter fokus på unge selvstændige i regionen. Dem bliver der nemlig flere og flere af. Vi møder tre af dem og får et indblik i deres hverdag.

Man er vel ikke kvart jyde for ingenting

Lysten til at være selvstændig har Line Møller ikke fra fremmede. Hendes far, Finn Møller, startede sin første forretning, da han var 22 år gammel, og det har smittet af på datteren.

- Det ligger jo nok lidt i generne. Man hører noget over køkkenbordet. Man bliver præget på en eller anden vis. Og man kender udfordringerne, men man kender også alle de plusser, der er ved at være selvstændig, siger Line Møller.

Det første år som direktør er da også gået godt for Line Møller. Omsætningen er steget med otte procent.

- Nu er jeg kvart jyde, så det er vel okay, siger en begejstret Line Møller.

Line Møller har i højsæsonen 10 ansatte, der blandt andet tæller salgsassistenter og gartnere. Den ældste medarbejder er 55 år, og dermed mere end dobbelt så gammel som direktøren, men man kan også finde ansatte, der rent faktisk er yngre end direktøren. En af dem er Anita Pedersen, der er glad for sin jævnaldrende chef.

quote  Hun er god til at købe ind og folk kan godt lide hende

Finn Møller, Line Møllers far 

- Man føler ikke rigtig, det er en chef som sådan. Det er mere en ven, der fortæller, hvordan tingene skal gøres, siger den 20-årige gartner.

Line Møllers far er også fortsat finde i havecenteret – nu som menig medarbejder – og han er stolt af sin datter.

- Hun har klaret det rigtig godt. Hun er god til at købe ind og folk kan godt lide hende, siger Finn Møller.

Flere og flere unge bliver selvstændige

Line Møller er langt fra den eneste, der i en ung alder har drømt om at blive selvstændig. Der er sket en jævn stigning i antallet af registreringer i CVR-registeret foretaget af unge under 25 år de seneste år.

Antallet af nye virksomheder toppede i 2015, men sammenligner man tallene fra sidste år med tallenene fra år 2001 er der tale om en fordobling.

 
 

Det er takket været en god opsparing, at Line Møller har haft råd til at købe varelageret og konceptet af sine forældre. Lokalerne lejer hun. Og man skal virkelig ville det, hvis man vil springe ud som selvstændig, lyder det fra den unge direktør.

I videoen herunder giver Line Møller sine god råd til andre, der drømmer om at blive selvstændige. 

 

 


Nyhedsoverblik