Lastbil med tyvekoster punkterede på motorvej - så ringede gerningsmændene til Falck

Flere ting gik galt for ukendte gerningsmænd, da de forsøgte at slippe væk med dyrt svejseudstyr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det lykkedes ikke en eller flere gerningsmænd at slippe afsted med dyrt svejseværktøj.

Lørdag morgen punkterede lastbilen, de kørte i, fyldt med værktøj på Vestmotorvejen. Tilsyneladende gjorde tyvene det, vi andre gør, hvis vi punkterer; de ringede til Falck. 

- Falck er blevet bestilt for at bugsere det her køretøj væk fra en rasteplads ved Vestmotorvejen. De ser så, at lastrummet er fyldt med dyrt svejseværktøj, og lastbilen ikke har nogen nummerplader. Det synes de er mistænkeligt, derfor ringer de til politiet, siger Bo Georg Petersen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

På det tidspunkt var gerningsmændene over alle bjerge. 


Politiet kunne oplyse, at de netop havde været til et indbrud, hvor der var stjålet dyrt svejseværktøj. Derfor var det en smal sag at aflevere udstyret tilbage til de retmæssige ejere.

- Virksomheden kom selv og hentede det i formiddag hos Falck i Slagelse. De havde selv udstyret til det, så det var lettere. Så værktøjet er nu blevet udleveret til de rette ejere, siger Bo Georg Petersen.

Gerningsmændene er ikke blevet pågrebet endnu, men der er flere spor at gå efter.

- Man efterforsker nu, hvem der har kørt lastbilen. Den er formentlig stjålet, da de har taget nummerpladerne af. De har telefonnummer på dem, der har ringet og bestilt Falck, men der er ingen, der vil stå ved det, så sagen skal efterforskes, siger Bo Georg Petersen.

Lastbilen til højre er den formodet stjålne lastbil. Her ses også det punkterede dæk.
Lastbilen til højre er den formodet stjålne lastbil. Her ses også det punkterede dæk. Foto: Frederik Lind / Lind Foto