¨

Kvinde kæmper for legalisering af medicinsk cannabis

Foto: TV ØST

Rikke Jakobsen fra Korsør er næstformand i foreningen ’Medicinsk Cannabis Forening’ og arbejder ihærdigt mod en lovliggørelse af cannabis til medicinsk brug.

Cannabis skal legaliseres til medicinsk brug i Danmark.

Sådan lyder den kontante udmelding fra Rikke Jakobsen fra Korsør, som er næstformand i foreningen ’Medicinsk Cannabis Forening’ og som derfor hver dag aktivt kæmper for sagen.

- Der er jo ikke tale om misbrugere. Det er helt almindelige mennesker, ligesom mig selv, som bare vil gøre noget for deres sygdom og for nogle har det hjulpet, og så forstår jeg ikke, hvorfor de skal stoppes i det, siger hun.

Fik både energi og appetit

Rikke Jakobsen begyndte at interessere sig for effekten af cannabis, da hendes egen far fik konstateret prostatacancer. I et forsøg på at hjælpe ham til at få det bedre besluttede hun sig nemlig for at købe et ulovligt cannabisprodukt på nettet.

- Det var det hele værd. Min far holdt livsmodet oppe, bevarede sit positive sind og fik både energi og appetit, siger hun.

Fortsatte i samme spor

Efter sin fars død var det naturligt for Rikke Jakobsen at fortsætte i samme spor, og det resulterede i, at hun senere hen blev en af frontløberne på området. 

- Jeg ønskede at gøre noget for andre også, og jeg kom i kontakt med nogle mennesker, som var i gang med at danne en forening, og der meldte jeg mig også på banen, siger hun. 

Tager dagligt cannabis

Simonetta Tiozzo fra Næstved er en af dem, der har glæde af Rikke Jakobsens arbejde. Hun lider af kroniske smerter i kroppen på grund af sygdommen fibromyalgi, men tager daligt cannabis i bl.a. olieform, og ifølge hende gør det en stor forskel. 

- Man tror ikke på det, når man ikke har prøvet det, men det virker altså fra den første dråbe, det gjorde det i hvert fald for mig, siger hun.

Cannabis udvindes af planten Cannabis Sativa. I ganske særlige tilfælde er det muligt at få cannabis som lægemiddel. Lægemidlet skal dog ordineres enten af en speciallæge i neurologi eller efter særlig tilladelse fra Sundhedsstyrelsen.

04:23 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App