Krydstogtsskib under Storebæltsbroen (Video)

Med meget lidt plads lykkedes det verdens største krydstogtfartøj at sejle under Storebæltsbroen uden at skrabe på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Verdens største krydstogtsfartøj, Oasis of the Seas, strøg klokken 00.18 med en uhyggeligt lille marginal under Storebæltsbroen. Det oplyser vagthavende hos VTS Storebælt, der overvåger skibstrafikken i farvandet.

Det 360 meter lange og 72 meter høje finskbyggede fartøj var forberedt på, at gennemsejlingshøjden under Storebæltsbroen er 65 meter. Teleskopiske skorstene, der kan sænkes, gør det muligt for Oasis of the Seas lige at snige sig under broen på vej fra værftet i Turku i Finland til hjemhavnen i Port Everglades i Fort Lauderdale i Florida.

-Passagen skete i fin stil, siger Jan Brandt, der er chef for VTS Storebælt.

I samarbejde med de danske søfartsmyndigheder har fartøjets amerikanske kaptajn, William S. Wright, valgt at passere broen, når vandstanden i Storebælt er lavest. Det sker også med fuld fart på knap 23 knob, som presser skibet yderligere ned i vandet og giver yderligere afstand til broen.

Det kæmpemæssige skibs passage under Storebæltsbroen lørdag aften havde fået mange danskere til at trodse kulden på denne sidste dag i oktober. I Korsør var det vanskeligt at finde en parkeringsplads med udsigt til broen og det store skib.

[video:video_mangler:091101_under_broen_ny.flv]