Krammebamser nedsætter medicinforbrug

I dag var der et usædvanligt stort rykind på Slagelse Sygehus. 1440 isbjørnebamser ankom i dag til sygehusets opvågningsafdeling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

720, der hedder Thea. Og 720, der hedder Theo. I dag fik Slagelse Sygehus 1440 bamser, der skal gives til børn, der bliver lagt i narkose på sygehuset. Børnene får bamsen inden de bliver bedøvet og vågner så op ved siden af den igen efter operationen.

- De bliver utroligt glade over den her meget bløde og dejlige isbjørnebamse, men vi giver den jo først og fremmest for at skabe noget tillid og noget tryghed til det enkelte barn, som jo er i en meget uvant situation ved at være på sygehus og skal ind og opereres, siger Githe Gry, der er opvågningssygeplejerske på Slagelse Sygehus.

Se video fra mandag, hvor alle bamserne ankom til sygehuset herunder:
[video:flv:090512_bamser.flv]

Krammebamserne er et projekt fra Trygfonden. I alt bliver der uddelt 100.000 bamser til børn på sygehuse i Danmark og Grønland.

- Vi får det ud af det, at vi ikke skal bruge lige så meget smertestillende medicin, ved at de har bamsen og trygheden, inden de lægger sig til at sove, og den er der igen, når de vågner, siger Githe Gry.