Kortbøvl skabte trængsel på Storebæltsbroen midt i myldretiden

Rejsetiden over Storbæltsbroen blev forlænget med 15 minutter efter et større nedbrud hos Nets, som gav udfordringer i betalingsanlægget fredag.

Fredag eftermiddag er som bekendt store rejsedag mellem landsdelene. Og selvom denne tradition i sig selv kan give trængsel på motorvejsnettet, så var denne fredag eftermiddag blevet yderligere udfordret af et større nedbrud hos Nets.

Således oplyste Sund & Bælt i et tweet ved 17-tiden om forlænget ekspeditionstid i betalingsanlæggets kortbaner grundet et større nedbrud hos Nets fredag eftermiddag.

- Forvent kø i kortbanerne, lyder budskabet videre.

Klokken 18 var Nets igen oppe at køre.

- Det betyder, at vores ekspeditionstid igen er normal, vi forventer normal trafik inden for en halv time.

Klokken 18.30 meldes trafikken normal.

Lavt tempo på broen

På billeder fra et kamera på broens østlige pylon fremgik det klart, at trafikken var godt nede i tempo på strækningen, der ellers er beregnet til 110 kilometer i timen.

Ifølge Vejdirektoratet afstedkom situationen tættere trafik og lavere hastighed, med en gennemsnitshastighed over højbroen i retningen mod Sjælland på lige knap 45 kilometer i timen.

Længere fremme dykkede hastigheden yderligere til omkring 15 kilometer i timen på tilslutningsbroen frem mod betalingsanlægget i Halskov.

Kø Storebælt
Foto: Morten Bøgh Sørensen

Den samlede rejsetid var ifølge Vejdirektoratet klokken 18.20 forlænget med 10 minutter, hvor situationen forventedes normaliseret efter myldretiden.