¨

Korsør: To års fængsel for at køre sin mand ihjel

Foto fra 26. november, hvor den 62-årige kvinde blev anholdt. Foto: René Lind

En 62-årig kvinde fra Korsør er onsdag blevet idømt to års fængsel for at være skyld i sin mands død. Manden døde efter at være blevet slæbt 44 meter efter kvindens bil i november 2014.

Kvindens pårørende brød ud i spontan jubel og gråd, da dommen på de to års fængsel blev læst op i retten i Næstved. Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge avisen var det dog ikke dommen i sig selv, der gjorde tilhørerne glade, men mere anklager, Jeanette Wincent Andersens udtalelse om, at hun ikke ville kræve fortsat varetægtsfængsling af den 62-årige kvinde.

Hun har nemlig siddet varetægtsfængslet i 10 måneder, og hvordan resten af dommen skal afsones - om det skal ske med fodlænke - ville anklageren lade være op til Kriminalforsorgen at afgøre.

Påkørte sin mand

Kvinden blev dømt for vold med døden til følge, fordi hun i november sidste år påkørte sin 64-årige mand og slæbte ham 44 meter efter sin Fiat Panda.

Læs mere: Mistænkeligt dødsfald: Kvinde anholdt

Under retssagen i Næstved er det kommet frem, at manden døde af forblødninger som følge af åbne benbrud på begge ben.

Voldeligt forhold

Den 62-årige kvinde har i sin vidneforklaring fortalt om et parforhold over 43 år, som i løbet af de sidste to år havde udviklet sig voldeligt, skriver Ekstra Baldet.

Kvindens forsvarer krævede frifindelse idet han argumenterede for, at hun handlede i nødværge, men dommeren mente altså, at der var tale om vold med døden til følge.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App