Korsør: To års fængsel for at køre sin mand ihjel

En 62-årig kvinde fra Korsør er onsdag blevet idømt to års fængsel for at være skyld i sin mands død. Manden døde efter at være blevet slæbt 44 meter efter kvindens bil i november 2014.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kvindens pårørende brød ud i spontan jubel og gråd, da dommen på de to års fængsel blev læst op i retten i Næstved. Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge avisen var det dog ikke dommen i sig selv, der gjorde tilhørerne glade, men mere anklager, Jeanette Wincent Andersens udtalelse om, at hun ikke ville kræve fortsat varetægtsfængsling af den 62-årige kvinde.

Hun har nemlig siddet varetægtsfængslet i 10 måneder, og hvordan resten af dommen skal afsones - om det skal ske med fodlænke - ville anklageren lade være op til Kriminalforsorgen at afgøre.

Påkørte sin mand

Kvinden blev dømt for vold med døden til følge, fordi hun i november sidste år påkørte sin 64-årige mand og slæbte ham 44 meter efter sin Fiat Panda.

Læs mere: Mistænkeligt dødsfald: Kvinde anholdt

Under retssagen i Næstved er det kommet frem, at manden døde af forblødninger som følge af åbne benbrud på begge ben.

Voldeligt forhold

Den 62-årige kvinde har i sin vidneforklaring fortalt om et parforhold over 43 år, som i løbet af de sidste to år havde udviklet sig voldeligt, skriver Ekstra Baldet.

Kvindens forsvarer krævede frifindelse idet han argumenterede for, at hun handlede i nødværge, men dommeren mente altså, at der var tale om vold med døden til følge.