Kom til Agersø

I dag var der åben ø på Agersø, og her gjorde øens indbyggere alt for at vise øen fra dens mest charmerende side.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Agersø ligger smukt placeret i Storebælt lidt sydvest for Skælskør. Men på trods af garanti for havudsigt er der blevet meget længere mellem naboerne på øen. Siden år 2000 har mere end hver fjerde indbygger forladt Agersø.

Derfor holdt øboerne i dag en slags åbent hus for at lokke nye borgere til:

En solskinsdag som denne, hvor Agersø viser sig fra sin skønneste side, er en god dag at teste sine evner som ejendomsmægler. Og det er, hvad Susanne Carlsen fra Agersø gør overfor dem, der er kommet til åben ø på Agersø i dag.

- Du får rigtigt meget hus for pengene her på øen, hvis du har lidt over en million, fortæller hun.

Selvom huspriserne er i den lave ende, så viser historien, at der skal en del til for at få folk til at blive på øen. Det går nemlig den forkerte vej med befolkningstallet: I år 2000 boede der 247 fastboende på Agersø, mens der i dag kun 181 tilbage.

Øen har egen skole, der går indtil femte klasse, men for øjeblikket går der kun seks drenge i skolen, og håbet er at lokke flere børnefamilier til, så skolen bliver fyldt op.

Der findes også solstråle historier. I april flyttede en ny købmand til byen, og ind til videre går forretningen strålende.

- Jeg var da ret spændt, da vi flyttede her til, men det går virkelig strålende, og vi er blevet taget rigtigt godt imod af alle her på øen, fortæller øens nye købmand Peter Steen Olsen.

Udenfor fortsætter arbejdet for den uautoriserede ejendomsmægler ufortrødent, og selvom det stadig er op ad bakke med at finde nogen, der er klar til at sige ja til livet som øboer, er optimismen intakt:

- Det har været en god dag, og man ved jo aldrig om der lige pludselig kommer en familie med fire børn, der opdager, hvor dejligt vi egentligt har det herovre, siger Susanne Carlsen.

Det tager cirka et kvarter med færgen at komme fra Stigsnæs på Sjælland og over til Agersø, og der er daglige afgange helt frem til kl. 23.

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere