Kok blev fyret to gange under corona - og så startede hun sit eget firma

Christina Holme Larsen fra Slagelse er blevet fyret hele to gange som direkte følge af coronakrisen. Nu er hun i stedet blevet selvstændig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Begrænsede åbningstider, aflyste fester og annullerede frokostordninger på grund af hjemmearbejde.

Madbranchen har på mange måder været udfordret af forskellige coronarestriktioner i løbet af 2020. En af dem, der har mærket det på egen krop, er kokken Christina Holme Larsen fra Slagelse.

quote Så kom corona til Danmark, og to uger efter var der ikke noget arbejde til mig alligevel

Christina Holme Larsen, Mad Klubben, Slagelse

Det viste sig nemlig at være temmelig uheldig timing, da hun den 1. marts startede i nyt job som kok.

- Det lød som et rigtigt spændende job, og det tog jeg imod. Og så kom corona til Danmark, og to uger efter var der ikke noget arbejde til mig alligevel, siger Christina Holme Larsen.

Få dagen inden hun startede i det nye job, var den første danske statsborger blevet konstateret smittet med covid-19. Den 17. marts beordrede regeringen, at restauranter, barer og caféer skulle holde midlertidigt lukket.

Startede madklub

Mens Danmark i store træk var lukket ned, og coronasmitten i samfundet voksede, opstod flere tiltag for at hjælpe medborgere – især dem i risikogruppen, der helst ikke ville for meget ud blandt mennesker.

FamilienNabhan Skælskør coronahjælp
Læs også
Frivillige vil hjælpe corona-ramte: - Det er vigtigt at hjælpe, hvor man kan
FamilienNabhan Skælskør coronahjælp
Læs også
Frivillige vil hjælpe corona-ramte: - Det er vigtigt at hjælpe, hvor man kan

Den nu arbejdsløse Christina Holme Larsen blev inspireret af den tendens og startede en corona-madklub på Facebook.

quote Så tilbød jeg på Facebook, at jeg kunne handle for dem og lave deres mad

Christina Holme Larsen, Mad Klubben, Slagelse

- Den var tiltænkt de ældre og dem i risikogruppen, der ikke turde gå ud at handle.  Så tilbød jeg på Facebook, at jeg kunne handle for dem og lave deres mad. Så kunne de komme og  hente det gennem vinduet hos mig, forklarer hun.

Den lille gesjæft kom i gang, men det varede ikke mere end nogle få uger, så fik Christina Holme Larsen et nyt job.

- Det var et fantastisk job. Jeg var super glad for det, lyder det fra kokken.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Det er bestemt ikke længere midlertidigt. Nu holder jeg fast her. Det er måske tosset i corona-tiden. Men hvor intet vover, intet vider, Christina Holme Larsen
- Det er bestemt ikke længere midlertidigt. Nu holder jeg fast her. Det er måske tosset i corona-tiden. Men hvor intet vover, intet vider, Christina Holme Larsen

Det viste sig dog, at coronarestriktioner endnu engang skulle spænde ben for Christina Holme Larsen, da smitten igen steg efter en sommer med lave smittetal og lempede restriktioner.

I midten af september indførte regeringen blandt andet forbud mod at holde åbent efter klokken 22 for restauranter, barer og caféer, ligesom forsamlingsloftet blev sænket fra 100 til 50 personer.

- Det kunne mærkes allerede dagen efter. Al catering gik ned igen, og jeg stod for al mad ud af huset. Der var simpelthen ikke arbejde nok til, at jeg kunne blive, siger Christina Holme Larsen.

Startede madklub igen

Efter den anden fyring på et halvt år som direkte konsekvens af coronarestriktioner startede Christina Holme Larsen madklubben op igen, og denne gang gik det stærkt.

- Fra at have omkring 70 medlemmer på Facebook-siden, gik jeg op til næsten 400 medlemmer på halvandet døgn, lyder det.

quote Vi tager et ansvar i byen for de gode initiativer. Ikke bare for, hvad der er godt for klubben, men hvad der er godt for byen

Anja Aage, kontorassistent i B73 Slagelse.

Max Christensen
Læs også
Restauratør om coronanedlukning - den menneskelige omkostning er næsten større end den økonomiske 
Max Christensen
Læs også
Restauratør om coronanedlukning - den menneskelige omkostning er næsten større end den økonomiske 

Og selvom corona-madklubben var startet som et midlertidigt projekt for både at hjælpe andre og for selv at have noget at lave, så fik de mange nye medlemmer og forespørgsler på selskaber og frokostordninger Christina Holme Larsen på andre tanker.

- Så begyndte den der lille lyse idé om at starte sit eget at spire. Og den kunne jeg simpelthen ikke slippe igen, fortæller hun.

Dermed havde idéen også vokset sig for stor til hendes eget private køkken, og så stillede den lokale fodboldklub B73 Slagelse sit køkken til rådighed.

- Det betyder jo, at vi tager et ansvar i byen for de gode initiativer. Ikke bare for, hvad der er godt for klubben, men hvad der er godt for byen, siger Anja Aage, der er kontorassistent i B73 Slagelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

85-årige Bent Hansen køber mad i Mad Klubben hver uge.
85-årige Bent Hansen køber mad i Mad Klubben hver uge.

Madklubben vokser

Selvom der nu er kommet både selskaber – når forsamlingsloftet tillader det – og frokostordninger til for Christina Holme Larsen, så holder hun også fast i den oprindelige idé, der nu ikke længere indeholder corona i navnet, men blot hedder ”Mad Klubben”.  

Alle hverdage i ugen laver hun portionsanrettet aftensmad til dem, der bestiller. I dag har hun i omegnen af 30 kuverter per dag. Én af dem, der ofte gør brug af det, er 85-årige Bent Hansen.

quote Da fristelsen kom til, at man kunne få noget rigtigt veltillavet, så tænkte jeg ”det må du prøve”

Bent Hansen, kunde, Slagelse

- Jeg er ikke nogen ørn i et køkken. Så jeg lever højt på de færdigretter, man kan købe i forretninger, og de er ganske udmærket. Men da fristelsen kom til, at man kunne få noget rigtigt veltillavet, så tænkte jeg ”det må du prøve”, siger fortæller han.

Det, der startede som en midlertidigt hjælpende hånd til ældre og borgere i risikogruppen, er nu blevet til den kurv, Christina Holme Larsen har lagt sine æg i.

- Det er bestemt ikke længere midlertidigt. Nu holder jeg fast her. Det er måske tosset i corona-tiden. Men hvor intet vover, intet vider, siger hun.

I det nye år er planen, at Christina Holme Larsen vil lave frokostordninger til skoler.


Nyhedsoverblik