Kø til job i Norge

Der var kø af håndværkere i Slagelse i dag. Her skulle de til samtaler med norske virksomheder, som mangler arbejdskraft i Norge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

256 faglærte håndværkere mødte i dag op i Slagelse. Her var der samtaler med rekruteringsfirmaer fra Norge, som søger dansk arbejdskraft. Håndværkerne kom fra hele regionen. En af dem var Kim Brøndum fra Nakskov. Han er uddannet klejnsmed og har tidligere arbejdet i Norge.

- Jeg kan godt lide mentaliteten, og så er lønnen en del bedre. Og så har vi jo reelt set ikke noget arbejde herhjemme, siger Kim Brøndum.

Job er der tilgengæld masser af i Norge. Derfor var dagen i dag arrangeret for at skabe kontakt mellem håndværkerne og virksomhederne i Norge.

- Jeg ved ikke, om jeg forventer at få arbejde, men jeg forventer, at jeg får styrket mit netværk, så jeg senere kan få arbejdere, Kim Brøndum.

Kim Brøndum skal nu hjem og sende oplysninger til virksomhederne og derefter forventer han, at få at vide, om han har et job i Norge.

Vil gerne have danskere

De norske virksomheder er glade for dansk arbejdskraft. Og det er i mange forskellige erhverv, de har brug for arbejdskraft.

- Vi mangler rigtig mange. Bygge og anlæg mangler folk. Vi mangler folk i industrien. Vi leverer arbejdskraft fra fagarbejdeniveau helt op til ingeniørerne, hvor der er ekstreme behov, siger Tor Kristian fra rekruteringsfirmaet Personal Partner.

Og dansk arbejdskraft er populær i Norge.

- De er gode arbejdere, de går godt sammen med nordmænd. De har en god arbejdsmoral, siger Tor Kristian.

Tor Kristian var meget tilfreds med kvaliteten af de fremmødte i dag, og ville ønske, at han kunne ansætte dem alle. Men han regner med at ansætte mellem 10-20.

Kan brede sig til andre faggrupper

Det er Jobcenter Slagelse, som står bag arrangementet i dag. De regner med, at de kan holde et lignende arrangement for andre erhverv.

- Der er et behov. For rigtig, rigtig mange ringer fra andre faggrupper. Det er akademikere, det er folkeskolelærere, det er pædagoger, der også meget gerne vil til Norge. Men dem har vi så bare ikke kunne tilbyde et job i dag. Men muligheden. for at vi kan gøre det på et senere tidspunkt, forelægger, siger Lise Lotte Brandt, som er virksomhedkonsulent hos Jobcenter Slagelse.

Det er ikke første gang, at virksomheder har været i vores region efter arbejdskraft. Tilbage i november sidste år var det i Kalundborg, hvor norske virksomheder søgte danske ledige.

Af de fremmødte i dag forventes der, at 50-100 af dem får et job. Hvis du vil se mere om job i udlandet, kan du gøre det her.