Kioskejer forsvarede sig mod knivrøver med et koben

Det gik voldsomt for sig, da en 29-årig mand fredag forsøgte at røve en Spil og Vind-butik i Korsør. Både røver og kioskejer er nu sigtet i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da døren gik op hos Spil og Vind i Korsør fredag eftermiddag, var det ikke en almindelig kunde, der trådte ind.

Det var derimod en 29-årig mand bevæbnet med en kniv, som råbte til kioskejer Lars Alring, at han skulle give ham kassebeholdningen.

Og på butikkens videoovervågning kan man se, at kioskejeren ikke reagerede, som røveren ønskede. Han greb nemlig et koben bag disken og løftede det truende mod røveren.

- Jeg tog bare fat i det nærmeste, jeg havde, og så sagde jeg til ham ”du kan gå ud af min butik”. Jeg løftede kobenet for at vise, at jeg mente det. Men så valgte han alligevel at trække kniven frem og gå til angreb, fortæller kioskejeren.

quote Hvis jeg ikke havde haft kobenet, var jeg nok gået på ham med de bare næver

Lars Alring, ejer af Spil og Vind, Korsør

- Det var ligesom bare for at true ham ud af min butik. Det kunne jeg jo ikke gøre verbalt. Men hvis jeg ikke havde haft kobenet, var jeg nok gået på ham med de bare næver.

Giver ikke bare tingene væk

Ifølge Lars Alring selv slog han først røveren på armen for at få ham til at smide kniven, men det var ikke nok. Det udviklede sig til en kamp, hvor kioskejeren til sidst slog røveren i hovedet med kobenet, så han blev bevidstløs.

Er det ikke en overreaktion?

- Det var ikke en bevidst handling. Det var, fordi han angreb mig tre gange med en kniv. Jeg kunne godt se, at han ikke ville stoppe sit angreb, og så var jeg nødt til én gang for alle at sige: ”Nu stopper det her”. Næste skridt var, at jeg sad med en kniv i maven eller i ansigtet. Jeg var nødt til at stoppe angrebet, siger Lars Alring. 

Men hvorfor ikke bare give ham pengene og undgå at komme i fare?

- Sådan er jeg ikke indrettet. 40 år som dørmand og gammel boksetræner, så forærer man ikke tingene væk, bare fordi der kommer en og siger det.

Røver og kioskejer begge sigtet

Røveren vågnede efter kort tid fra sin bevidstløse tilstand og vaklede ud af butikken. Derhjemme tilkaldte han dog en ambulance, og det fik også politiet til at kigge forbi.

- Så mange ting sker der jo ikke i Korsør, at vi ikke kunne lægge to og to sammen, sagde vagtchef Jan Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efter røveriforsøget fredag.

Den 29-årige mand blev anholdt og taget med på stationen, men er dog på fri fod igen. Han har erkendt røveriforsøget. Men også kioskejeren har modtaget en sigtelse for kvalificeret vold, bekræfter politikommissær Jens Jedig Christiansen fra den lokale efterforskning i Slagelse.

quote Sådan er loven nu engang indrettet. De skal jo sigte mig. Jeg håber dog, den bliver frafaldet, fordi det var nødvendigt nødværge

Lars Alring, ejer af Spil og Vind, Korsør

- Han bliver sigtet for kvalificeret vold, fordi han benytter en genstand til at slå gerningsmanden med. Og fordi gerningsmanden kommer til skade. Han får en flænge i hovedet. Når man gør det på den måde, så skal der komme et eller andet på tale om, hvorvidt han har handlet i lovlig nødværge, eller om handlingen var for voldsom. Og det er et retsligt efterspil, der er afgørende i den sammenhæng, siger han til TV ØST og tilføjer:

- Sagen er for så vidt belyst, parterne er afhørt, og vi har de forklaringer, vi har brug for. Nu fremsender vi sagen til anklagemyndigheden, som tager stilling til, hvem der skal strafforfølges.

- Sådan er loven nu engang indrettet

Lars Alring er nu ikke så overrasket over, at han også er sigtet i sagen.

- Sådan er loven nu engang indrettet. De skal jo sigte mig. Jeg håber dog, den bliver frafaldet, fordi det var nødvendigt nødværge. Han havde alle chancer for at forlade butikken, men han vælger at angribe mig tre gange. Så det var nødvendigt, mener jeg, siger han.

Men var det nødvendigt at bruge et koben?

- Det var det, jeg havde ved hånden. Jeg kunne nok også have brugt en karton cigaretter, men det havde nok ikke haft samme effekt.

Se hele overvågningsvideoen fra røveriforsøget: