¨

Kidsvolley for flygtningebørn vinder initiativpris

Foto: TV ØST

Volleyklubben Vestsjælland vinder Dansk Volleyball Forbunds Initiativpris 2015 for deres projekt med syriske flygtningebørn.

Volleyklubben Vestsjælland har i de seneste måneder givet 12 syriske flygtningebørn en varm velkomst til Danmark. Klubben har introduceret børnene for Kidsvolley, transporteret dem til og fra træning samt indsamlet tøj til dem. Det blev lørdag aften præmieret med Dansk Volleyball Forbunds Initiativpris 2015, skriver Dansk Volleyball Forbund i en pressemeddelelse.

Rekrutterede flygtningebørnene fra skolen

Projektet begyndte med, at skolekonsulent Rolf Meegdes fra Volleyklubben Vestsjælland besøgte de syriske flygtningebørn tre gange i skoletiden i en modtageklasse, hvor han underviste dem i Kidsvolley.  

Efterfølgende har Volleyklubben Vestsjælland været i tæt dialog med flygtningebørnenes lærere om at få dem til at starte til Kidsvolley i klubben, og det har været en stor succes:

- Det er første gang, at vi oplever at en hel klasse vil starte. Normalt plejer der at være måske ti procent af en klasse, der har interesse i Kidsvolley, men her er det 100 procent, fortæller Rolf Meegdes.

Henter dem med bus

De syriske familier bor spredt rundt omkring i byen et stykke vej fra gymnastiksalen, hvor de skal træne. Forældrene har ikke bil, så der har været en udfordring omkring transporten til træningen, der foregår hver onsdag fra 17 - 18.

Den udfordring løste Volleyklubben Vestsjælland ved at købe to rejsekort til flygtningebørnene, som de skulle bruge for at tage bussen til træning. Det var nødvendigt med to rejsekort, da de står på bussen to forskellige steder.

Rolf Meegdes har taget bussen sammen med børnene tre gange og på den måde lært dem at transportere sig selv til og fra træning. Nu kan de således selv transportere sig til træning med bussen og klubbens rejsekort. Volleyklubben Vestsjælland fylder løbende penge på Rejsekortet.

Sprog og teknik blev lært løbende

Efter blot én rigtig kidsvolleytræning blev de syriske flygtningebørn taget med til et Level 2-stævne, hvor de fik mulighed for at spille deres første stævne. Børnene, som endnu ikke talte dansk eller kunne reglerne, blev bedre til begge ting undervejs:

- I starten kunne de dårligt tælle til 2, men efter tredje gang på skolen lavede vi femtabeller og syvtabeller, fortæller Rolf Meegdes.  

Indsamling af tøj og sko

Volleyklubben Vestsjælland har løbende indsamlet og uddelt tøj og sko til børnene. Opbakningen hertil har været rigtig stor både fra Volleyklubben Vestsjælland selv samt andre volleyballklubber.

Forældrene til de syriske flygtningebørn er blevet inviteret med over i klubben efter træning, hvor de fik store poser med både sportstøj og almindeligt tøj med hjem. Det overskydende tøj har en af forældrene sørget for blev delt ud i blandt andet modtagecentre.

Projektet med de syriske flygtninge børn sker i samarbejde og med støtte fra DIF, get2sport og Slagelse Kommune.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App