Kaserne får ekstra vagt efter våbenrøveri

Kaserne har fået ekstra vagter efter våbenrøveri. Forsvaret gennemgår nu røveriet for at se, om beredskabet skal hæves permanent. Det kan udløse ekstraregning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Antvorskov Kaserne har fordoblet vagten, efter søndagens våbenrøveri. Det sker for at sikre, at røveriet ikke bliver gentaget, siger oberst Michael Bundegaard fra forsvarets driftsdivision. Senere mandag mødes ansvarlige for sikkerheden på landets kaserner for at afklarer, hvad der gik galt under røveriet, og om beredskabet skal hæves permanent på landets kaserner. 

- Nu skal vi samle vores viden om røveriet og finde ud af, hvilke foranstaltninger der skal til for at forhindre en gentagelse, og hvad de i givet fald koster. Vi regner ikke med at se et lignende røveri igen i morgen, men i første omgang har vi ændret beredskabet og blandt andet bedt alle kaserner om at tjekke, at døre og magasiner er låst, siger Michael Bundegaard.

Forsvaret har tidligere foretaget risikovurderinger for hver enkelt kaserne alt efter, hvilke våbentyper de ligger inde med, og hvor udsat kasernen er placeret. Efter søndagens røveri kan det dog komme på tale at ændre antallet af vagter på nogle af kasernerne, opsætte hegn, jerngitre for vinduerne og videoovervågning, men det vil alt sammen koste penge, siger Michael Bundegaard.

Dermed kan søndagens våbenrøveri i sidste ende udløse en ekstraregning, når politikerne senere i år skal vedtage et nyt forsvarsforlig.

Mandag eftermiddag afleverer forsvarets driftsdivision sin første rapport til Forsvarskommandoen om røveriet.
  /ritzau/