Kagealferne bager til udsatte børn: Jeg elsker at se folk blive glade

Kitt Vilbrand fra Slagelse bager fødselsdagskager til børn, hvis forældre ikke har råd og overskud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det går stærkt, når Kitt Vilbrand lægger sidste hånd på en fødselsdagskage. 

Den hun er i gang med, da TV ØST besøger hende, er lyserød og grøn, og hun er i gang med at pynte den med små roser.

- Det er til en pige, der hedder Fiona, som bliver seks år. Det er faktisk alt, jeg ved, siger Kitt Vilbrand.

Sådan er det tit i køkkenet i Slagelse. Kitt Vilbrand har nemlig stiftet en gruppe på facebook, der hedder Kagealferne, som bager kager til børn, hvis forældre ikke selv har tid og overskud.

- Jeg elsker at se folk blive glade. Det er så lidt, det kræver af mig at gøre det her, men det betyder helt vildt meget for dem, der får kagerne, siger Kitt Vilbrand.

103 aktive kagealfer

quote Det er så dejligt at se, at de virkelig synes, at det er fedt at få en kage

Kitt Vilbrand, Kagealferne

Hun fik idéen til Kagealferne for tre år siden, da hun var i lære som konditor. Hun ville gerne øve sig i at bage flotte kager, men hun kunne ikke selv spise alle de kager, hun bagte.

- Jeg havde bestemt mig for, at jeg skulle give en kage væk en gang om måneden. Det var, hvad mit budget kunne bære, men så kom der så mange ansøgninger, at jeg blev nødt til at skuffe mange, og det, syntes jeg ikke, var så fedt, siger Kitt Vilbrand.

- Derfor fik jeg den idé at spørge i andre kagegrupper på facebook, om der var nogen, der havde samme lyst til at hjælpe som mig, og det var der.

I dag er der 103 aktive kagealfer, som bager til udsatte børn i hele Danmark. Kagealferne betaler selv for ingredienserne, og de sørger selv for at aflevere kagerne til forældrene eller i nogle tilfælde til børnene.

- Det bedste er, når børnene er med til at hente kagen. Det er så dejligt at se, at de virkelig synes, at det er fedt at få en kage, siger Kitt Vilbrand.

Kagen betød meget

quote Det betød faktisk ret meget, at der pludselig var en kage, der stod Knirke på og alt muligt

Knirke Søback

En af dem, der har modtaget en kage, er Knirke Søback fra Næstved. Hendes mor lider af en nyresygdom, og økonomien er stram. Derfor søgte Knirkes søster Nynne om en kage hos Kagealferne.

- Vores mor har været syg i mange år og er blevet tilkendt førtidspension, men med to hjemmeboende børn, så er det jo ikke lige frem noget, man bliver rig af, siger Nynne Nielebock.

For Knirke Søback var kagen en stor overraskelse, og hun blev rigtig glad for den. 

- Det betød faktisk ret meget, at der pludselig var en kage, der stod Knirke på og alt muligt, siger hun.

Knirkes søster er også imponeret over Kagealferne.

- Det er jo fantastisk, at der findes nogle mennesker, som vil hjælpe mig og min familie, siger hun.

Hvis du vil kunne tænke dig at være frivillig kagealf, kan du kontakte dem via deres facebookside ved at klikke HER. Du kan også søge om en kage via facebooksiden.