Kæmperegning på vej til Slagelse Kommune

Slagelse Kommune kommer sandsynligvis til at hænge på en kæmperegning efter mislykket beredskabsfusion.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vestsjællands Brandvæsen er lige nu ved at regne på en faktura i forbindelse med den mislykkede beredskabsfusion. Få dage før fusionen valgte Slagelse Kommune nemlig at trække sig fra projektet; de ønskede ikke, at indgå i det fælleskommunale beredskab alligevel.   

Nu har de andre kommuner, som valgte at indgå i fusionen, så besluttet, at Slagelse Kommune skal betale alle de udgifter som kommunens beslutning har medført. Det skriver beredskabsinfo.dk.

Det betyder, at Slagelse Kommune nu risikerer, at skulle betale de omkostninger, der har været i forbindelse med, at politikerne i byrådet valgte at trække sig fra samarbejdet i sidste øjeblik.   

Regner stadig på det

Vestsjællands Brandvæsen er stadig ved at regne ud, hvor meget fakturaen skal lyde på. Tilbage i januar varslede de, at Slagelse Kommune selv kommer til at betale for deres stund, og her fik de ikke megen respons fra kommunen.

Kommunen skal for eksempel betale udgifterne i forhold til at udarbejde en ny vedtægt, udskydelse af leasingaftaler og udskydelse af planlagte effektiviseringer.