¨

Kæmperegning på vej til Slagelse Kommune

Slagelse Kommune risikerer kæmperegning efter mislykket fusion Foto: TV ØST

Slagelse Kommune kommer sandsynligvis til at hænge på en kæmperegning efter mislykket beredskabsfusion.

Vestsjællands Brandvæsen er lige nu ved at regne på en faktura i forbindelse med den mislykkede beredskabsfusion. Få dage før fusionen valgte Slagelse Kommune nemlig at trække sig fra projektet; de ønskede ikke, at indgå i det fælleskommunale beredskab alligevel.   

Nu har de andre kommuner, som valgte at indgå i fusionen, så besluttet, at Slagelse Kommune skal betale alle de udgifter som kommunens beslutning har medført. Det skriver beredskabsinfo.dk.

Det betyder, at Slagelse Kommune nu risikerer, at skulle betale de omkostninger, der har været i forbindelse med, at politikerne i byrådet valgte at trække sig fra samarbejdet i sidste øjeblik.   

Regner stadig på det

Vestsjællands Brandvæsen er stadig ved at regne ud, hvor meget fakturaen skal lyde på. Tilbage i januar varslede de, at Slagelse Kommune selv kommer til at betale for deres stund, og her fik de ikke megen respons fra kommunen.

Kommunen skal for eksempel betale udgifterne i forhold til at udarbejde en ny vedtægt, udskydelse af leasingaftaler og udskydelse af planlagte effektiviseringer. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App