Ingen savner den hvide pony

Anja Due fra Vedbynørre er forundret over, at der ikke er kommet nogen henvendelser omkring den pony, der mandag pludselig stod i hendes indkørsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er tilsyneladende ingen, der savner den hvide pony, som mandag pludselig stod i Anja Dues indkørsel.

Hun bor i Vedbynørre ved Slagelse, og da hun stod op klokken 6 mandag morgen, blev hun noget overrasket over at kigge ud af vinduet.

- Der stod en hvid pony i indkørslen og så helt apatisk ud. Den var ikke bundet eller noget og stod bare der, som var den faldet ned fra himlen, siger Anja Due, men selv om der nu er gået 5 dage, har ingen ejer meldt sig.

- Der er stadig ikke nogen, der har meldt sig, og opslaget har altså været delt mange gange. Det undrer mig, at ingen tilsyneladende ved, hvor den hører til eller har set den i området. Jeg kender rigtig mange hestemennesker, men ingen har hørt noget om den her hvide pony. Jeg er virkelig forarget over, at nogen kan finde på bare at dumpe en hest et sted. Den er så kælen og så sød, så der må have været nogen, der har været rigtig glade for den på et tidspunkt, siger hun.

Forsømt og misligeholdt

Ponyens pels var uplejet, hovene misligeholdt og halen gnavet af, og Anja Due ved ikke helt, hvad hun skal stille op med den.

- Den er ikke ved at falde død om, men den er misligeholdt og forsømt og har brug for at komme til en dyrlæge og en smed. Den skal have ordnet sine hove, og den skal tjekkes for orm. Jeg er i kontakt med Hestens Værn og politiet, men de har heller ikke fået nogen henvendelser fra folk, der kender ponyen. Jeg kunne godt bare tænke mig en afklaring om, hvad der skal ske med hesten, siger hun.

Heste i Danmark skal være chippet, men det er den hvide pony ikke. Fra politiet er meldingen, at dukker der ingen ejer op inden for en uge, fra den er fundet, så skal den enten aflives eller sælges, hvilket er normal procedure for hittedyr.