¨

Ingen bombe fundet på gymnasium

Foto: TV ØST

Politiet ophæver afspærringen på Slagelse Gymnasium og HF efter at have afsøgt skolen for den bombe, som der blev truet med tidligere på dagen.

Politi og bombehunde har undersøgt Slagelse Gymnasium og HF, efter at en person lidt i klokken 11 ringede til 112 med en meddelelse om, at der var en bombe på skolen.

Eleverne blev evakueret, og skolen blev afspærret, men nu viser det sig, at der ingen bombe er på stedet.

Op til 2 års fængsel

På det sociale medie Twitter skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi følgende: "Slagelse Gymnasium er nu afsøgt. INGEN BOMBE fundet. Afspærring ophæves."

- Vi har gennemsøgt stedet nu med bombehunde og ikke fundet nogen bombe. Nu venter der så en efterforskning for lokalpolitiet i Slagelse i forhold til at finde ud af, hvem der har ringet den her trussel ind, siger Anders Mikkelsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Lykkedes det at finde personen, der ringede truslen ind til 112, bliver vedkommende formentligt sigtet efter straffelovens paragraf 266, der lyder sådan her: Den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Ødelægger dagen for mange

Det er ikke så lidt, man sætter i gang, når man truer med en bombe, og politiet har haft adskillige kræfter i gang på skolen i dag.

- Vi har haft efterforskere derude og politifolk med bombehunde, og så har redningsberedskabet stået standby, hvis der skulle være noget slukningsarbejde. Vi bruger en masse ressourcer på sådan en opgave, og man ødelægger fuldstændigt dagen for en masse mennesker, der skulle have været i skole eller til terminsprøve, som jeg kan forstå, der skulle have været der i dag, så det er en rigtig dårlig spøg, hvis det er det, det er, siger Anders Mikkelsen.

Ifølge gymnasiets hjemmeside går der omkring 1.300 elever på stedets uddannelser, og der er ansat cirka 130 lærere.

Gymnasiet valgte umiddelbart efter bombetruslen at lukke for al undervisning resten af tirsdagen. Elever, der ikke kunne tage hjem, kunne i stedet opholde sig på Selandia CEU, Bredahlsgade 1.

01:00 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App