Indsatsleder om brand i Slagelse: Der stod klare flammer ud fra 2. sal

I alt er ti lejligheder blevet skadet af enten brand, røg eller vand på Mølletorvet 1 i Slagelse. Branden var rigtig voldsom, lyder det fra indsatslederen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en meget voldsom brand, der tidligt lørdag morgen raserede et lejlighedskompleks på Mølletorvet lige ved Slagelse Station.

Det fortæller indsatsleder Michael Gravgaard fra Slagelse Brand og Redning til TV ØST.

- Da jeg kommer frem ser jeg, at der står klare flammer ud fra 2. sal, og det er ved at brede sig til 3. sal. Og når det er oppe i højden, så er det altid både voldsomt og besværligt, siger han.

- Branden var rigtig voldsom. Sådan vil jeg karakterisere den allerede i opstartsfasen. Jeg kunne godt se, at den lynhurtigt kunne brede sig til en hel masse ejendomme. 

Branden bredte sig fra 2. sal og til 3. sal.
Branden bredte sig fra 2. sal og til 3. sal.
Foto: René Lind - Lind Foto

Vil blive genhuset

Han fortæller, at der er seks lejligheder, der er blevet skadet af vand fra brandvæsnets slukningsarbejde.

- Derudover er der fire lejligheder, der er direkte berørt af branden. De er enten brand- eller røgskadet. To er fuldstændig udbrændt, siger Michael Gravgaard.

Da brandvæsnet ankom til stedet kort efter klokken 5 lørdag morgen, var politiet allerede i fuld gang med at evakuere lejlighedskomplekset. Omkring 20 personer blev evakueret.

- De vil blive genhuset de steder, hvor de kan, enten hos familie eller venner. Og så vil et skadesservicefirma og deres egne forsikringsselskaber sørge for, at de bliver indkvarteret på hoteller eller i andre lejemål, inditl de kan flytte hjem igen, siger indsatslederen.

En person kørt på sygehuset

Brandvæsnet var massivt til stede under branden og havde 20 brandfolk og to indsatsledere på opgaven. For selvom branden var slukket igen efter cirka tre timer, så er der stadig masser af arbejde med at sikre, at ilden ikke gør comeback.

- Vi er fuld gang med at sikre, at der ikke er noget, der styrter ned på forbipasserende. Vi sikrer også, at der ikke er flere ildlommer eller ildreder i lejlighederne eller i tagkonstruktionen, der er delvist udbrændt, siger Michael Gravgaard.

To lejligheder er helt udbrændt, mens flere andre har fået skader.
To lejligheder er helt udbrændt, mens flere andre har fået skader.
Foto: René Lind - Lind Foto

En enkelt person blev kørt til Rigshospitalet, og ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er han umiddelbart uden for livsfare.

- Han har fået en del røgskader, og det kan selvfølgelig være farligt. Men det er han i behandling for på Rigshospitalet nu, oplyser vagtchefen.

Opdatering
Clock30. dec 2017, kl. 16:10
Opdateret med mandens tilstand.