I Slagelse pjækker eleverne for meget: Nu vil kommune tage fat

Slagelse Kommune har fået nok af elevernes pjækkeri, der ligger over landsgennemsnittet for ulovligt fravær. Problemet skal løses med en ny procedure som lige nu er i høring i skolebestyrelserne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er alt for mange elever på skolerne i Slagelse, som lidt for ofte skipper timerne og pjækker fra skole.

Faktisk ligger eleverne i Slagelse Kommune over landsgennemsnittet for ulovligt fravær. De bliver nemlig væk, selvom skolen ikke har givet lov eller også har forældrene ikke givet skolen besked. Begge dele kategoriseres som fravær og i skoleåret 2013-2014 var det ulovlige fravær blandt eleverne i Slagelse på gennemsnitligt 1,6 procent svarende til 3,2 skoledage om året.

Slut med pjækkeri

Ifølge en pressemeddelelse vil kommune nu gøre op med al pjækkeriet. Det har nemlig en stor indflydelse på elevernes afgangskarakterer og dermed på deres mulighed for at komme videre på de forskellige ungdomsuddannelser. Det viser en analyse, der er lavet af Undervisningsministeriet i 2014.

Derfor vil Slagelse Kommune nu indføre en ny procedure for at komme problemet til livs.

- Den nye procedure er i øjeblikket til høring i skolebestyrelserne, hvorefter den vil blive vedtaget af Uddannelsesudvalget. Vi har sendt proceduren i høring for at invitere skolernes bestyrelse til dialog omkring, hvordan vi kan nedbringe det ulovlige fravær, og eventuelt få flere input til den nye plan, fortæller Skolechef Per Kensø

Handlingsplan for eleven

Elevernes fravær i skolerne bliver typisk registreret af klasselæreren.

Ved meget fravær er det i den nye procedure skolens ansvar, at udarbejde en handlingsplan i samarbejde med eleven og forældrene med henblik på at nedbringe fraværet.

- Vi ser med stor alvor på, at en gruppe af vores elever har højt ulovligt fravær, og derfor udarbejder vi nu en ny procedure, der skal afdække årsagerne til deres fravær. Vi skal sikre alle vores elever de bedst mulige vilkår for at indfri deres drømme i livet, og det kræver et tæt samarbejde mellem skolerne og forældrene, siger udvalgsformand Johnny Persson.

Ifølge en pressemeddelelse skal handlingsplanerne altid tage udgangspunkt i årsagen til elevens fravær for at sikre de bedst mulige vilkår for at eleven kommer mere i skole.