¨

Højteknologisk ældretræning

Foto: TV ØST

Nogle mener, at motivation er den væsentligste nøgle til at komme I form. Motivation er netop hvad et nyt projekt I Slagelse gir de ældre. For pludselig er der ikke så langt til træningscentret.

Formiddagstræningen på Atkærcentret ved Korsør er i fuld gang. To gange om ugen kommer en lille gruppe af ældre til centret for at dyrke gymnastik.

Selve træningsredskaberne er en stol til hver og en vandflaske. Ja, det er vel nærmest lavteknologisk. Men instruktionerne modtager de ældre fra en skærm. Motionstræneren Charlotte Aalborg sidder nemlig i et træningscenter knap 20 km fra Atkærcentret. Via et web-kamera kan hun nå ud til tre ældrecentre samtidig.

- Mange svage ældre bliver faktisk ret trætte, hvis de skal køre langt med bus. Her kan vi træne dem i hjemmet eller de kan tage hen til det nærmeste ældrecenter, siger hun.

At de ældre får mindre transporttid er bare en af fordelene. En del af de borgere der deltager i onlinetræningen lider af lungesygdommen KOL . Det er en sygdom, der typisk gir mange sygehusbesøg. Siden februar, hvor træningen har været i gang, skønner Slagelse Kommune, at de har sparet op til 20 hospitalsindlæggelser for de deltagende KOL-patienter alene.

- Det handler ikke primært om, at vi vil spare penge, men at vi vil nå ud til nogle borgere vi normalt ikke når ud til, fortæller Karin Sørensen, der er leder af genoptræningscentret i Slagelse.
Ud over Slagelse kommune er også Holbæk, Sorø og Næstved kommune i gang med at indføre onlinetræning.

02:15 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App