Højesteret skal afgøre om sigøjnerboss skal udvises

Den såkaldte sigøjnerboss, kroaten Gimi Levakovic kommer endnu en gang til at kæmpe for at få lov til at blive i Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anklagemyndigheden har fået tilladelse til at føre sag om udvisning af den såkaldte sigøjnerboss Gimi Levakovic for Højesteret. Det oplyser forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen til Ritzau.

Det er Procesbevillingsnævnet, som på grund af sagens principielle karakter har bestemt, at sagen, som ellers var endeligt afgjort, kan indbringes for landets øverste domstol.

Tilbage i august fik Gimi Levakovic en dom i byretten i Næstved for besiddelse af våben og trusler. SDagen drejede sig ifølge anklageskriftet om en grill-aften i Korsør, som udviklede sig, hvor Gimi Levakovic truede flere i familien med, at han ville skyde dem allesammen.

Her lød dommen blandt andet på en udvisning af Danmark i 12 år.

Læs også: Levakovic bliver udvist af Danmark

Sagen endte tidligere i år i Østre Landsret, og her omstødte man byrettens dom, så Gimi Levakovic ikke skulle udvises af Danmark.

Læs  også: Levakovic slipper for udvisning af Danmark

Landsretsafgørelsen fik flere personer i det politiske landskab til at røre på sig, blandt andet justitsminister Søren Pind (V).

Han meddelte via Facebook, at han havde bedt Rigsadvokaten om at forsøge at føre sagen for Højesteret.

 /ritzau/