Hjemmepleje-ejer: Jeg synes, det er ganske forfærdeligt

Ejeren af Tammys Hjemmepleje, der i går gik konkurs, ærgrer sig over at være gået konkurs. Men hun vil gerne vende tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tammy Grell har ikke en af de bedste dage i sin karriere.

I går måtte hun dreje nøglen om på sin virksomhed, der leverer hjemmepleje for Slagelse Kommune. Og dermed, må mere end 70 borgere nu vænne sig til nye ansigter, når den kommunale hjemmepleje tager over.

-Jeg synes, det er ganske forfærdeligt, at de skal skifte hjælpere. Jeg ville ønske, at modellen havde været, så det var muligt for vores ansatte at fortsætte i kommune-regi. Men den mulighed er der jo ikke åbnet op for nogen steder. Jeg ved ikke helt, hvad det tekniske har været og hvorfor, men det havde været det mest optimale, siger Tammy Grell til TV ØST.

-Jeg har det rigtig trist med det. Det var min livsdrøm at yde den omsorg ude hos borgerne, og gøre det på en anden og måske mere omsorgsfuld måde. Så det har jeg det rigtig dårligt med. Rigtig skidt, tilføjer hun.

Druknet i succes

Ifølge hende er det gået galt med virksomheden, fordi hun ikke har haft kapital nok til at begynde med. Kombineret med den takst, som hun fik fra kommunen, har det gjort, at hun ikke kunne følge med, efterhånden som firmaet voksede.

- Det føles som om, at det rent faktisk er succesen, der har druknet os et eller andet sted. Vi har fået en mægtig tilgang af borgere, og vi har ikke haft nogen bank eller noget til at støtte os, men honoreringen fra kommunen er ikke stor nok til, at man kan opbygge en likviditet. Det har gjort, at vi ikke har kunnet følge med, siger Tammy Grell.

- Det har jo haft den betydning, at vi ikke har kunnet bære almindeligt fravær, som der jo er blandt personalet. Lønudgifterne er simpelthen vokset for meget. Folk skal have deres løn, og det har de også fået. Men det kunne bare ikke hænge sammen længere, siger hun.

Vil gerne vende tilbage

Flere af Tammy Grells ansatte har fået nyt job i konkurrerende virksomheder, og kommunen tager over, så borgerne ikke står uden pleje, selvom Tammys Hjemmepleje ikke længere kan stå for det.

Tammy Grell selv har stadig et andet firma, som lever hjemmepleje til private, men hun håber alligevel ikke, at det er sidste gang hun har bevæget sig ind på markedet for kommunal hjemmepleje.

- Jeg håber bestemt, at jeg får chancen for at komme igen. Nu har jeg i hvert fald lært noget om den administrative del og hvordan man håndterer det i forhold til lønninger og ved, at jeg skal have en større opsparing for ligesom at kunne gøre det. Men jeg venter nok lidt, og håber på en større forståelse for, at honoreringen er nødt til at være lidt større, siger Tammy Grell.