Harboe Bryggeri udleder spildevand i å

Da Slagelse kommunes miljøfolk tog vandprøver i mandags så vandet i den nærliggende å, Spegerborgrenden, ikke særlig rent ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da Slagelse kommunes miljøfolk tog vandprøver i mandags så vandet i den nærliggende å, Spegerborgrenden, ikke særlig rent ud.

- Lige nu venter vi på undersøgelser der skal vise hvor slemt det står til, siger Nikolaj Mikkelsen der er Miljømedarbejder i Slagelse Kommune.

Harboe Bryggeriet har to gange i april og maj måned i år også ledt spildevand ud i den lokale å. Slagelse Kommune har derfor politianmeldt virksomheden.

- Det har betydning for livet i vandløbet og selvfølgelig også for livet i fjorden, hvor vandet efterfølgende bliver ledt ud, siger Nikolaj Mikkelsen.

Hos Harboe erkender direktøren at der er sket fejl.

- Vi gør alt hvad vi kan for at gøre tingene rigtigt, engang imellem sker der fejl, det er meget komplicerede processer, og der kan ske menneskelige fejl, og det beklager vi utrolig meget, siger Direktør Martin Schade.

I Skælskør er man ikke imponeret over at Harboe Bryggeri nu oveni mange problemer med en fæl stank over byen også er blevet Politianmeldt.

- Det er da klart mit indtryk at man kalder det gentagne gange af uheld, og prøver at køre den over på medarbejderne, siger Allan Nilsson fra Skælskør.

Kommunens miljøfolk var i dag også på færde for at tage faunaprøver i åen.

- Der er naturligt liv iåen, hvor meget der er vil prøverne vise, siger Emil Blichfeldt fra firmaet Orbicon.

På gadeplan spekuleres der i, at Harboe Bryggeriet prøver på at slippe for en dyr rensning af spildevandet.

- Jeg er sikker på at det er Harboe der ønsker at trække en formentlig dyr investering så langt som muligt, men nu er tiden inde til, at de må se at få det gjort, siger Allan Nilsson fra Skælskør.

- Med forsæt går vi jo ikke rundt og udleder spildevand med for høje værdier ud af vores rensningsanlæg, der er tale om at vi desværre for lavet nogle fejl, siger Direktør Martin Schade fra Harboe Brygeri.

Viser de nye vandanalyser, at spildevandet overstiger grænseværdierne, så er sagen klar.

- Så overdrager vi sagsmaterialet til Politiet, siger Nikolaj Mikkelsen fra Slagelse Kommune.