Græsk cyklist forsøgte at krydse Storebæltsbroen

Politiet standsede natten til torsdag en græsk cyklist på Storebæltsbroen og hjalp ham det sidste stykke vej til Sjælland med en advarsel i bagagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den korteste vej fra Fyn til København er via Storebæltsbroen. Med den logik i hovedet cyklede en græsk mand natten til torsdag op på Storebæltsbroen med hovedstaden som destination.

En patrulje fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi stoppede den græske cyklist ved 2.30-tiden.

- Der var tale om en græker, der som en god EU-borger befinder sig lovligt i landet. Vi har gransket hans papirer nøje, og der var ikke noget at komme efter, siger vagtchef Jens Frederiksen til Ritzau.

Slap med advarsel

Men som det er de fleste danskere bekendt, er det endnu ikke tilladt at cykle over Storebæltsbroen.

- Taget hans manglende kendskab til danske forhold i betragtning, nøjedes vi med at give ham en advarsel. Vi kørte også ham og hans cykel til Sjælland, så han kunne få lov at fortsætte mod København, siger Jens Frederiksen.

På tur på havelåge

Ligesom danskere har lov at cykle frit omkring i andre EU-lande, kan grækere og andre EU-borgere også cykle frit omkring i Danmark, hvis de har lyst.

Hvorfor manden valgte en onsdag nat til at passere broen, og hvad hans ærinde i København i øvrigt er, melder historien ikke noget om.

Politiet beskriver hans tohjulede transportmiddel som en havelåge snarere end en hurtigracer.

/ritzau/