Gerlev Legepark bliver en del af sejlende millionprojekt

Projekt Legeskibet er navnet på et nyt initiativ, som Gerlev Idrætspark har lagt inspiration til og er en del af, og som er støttet med 16 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gerlev Legepark er en del af et nyt millionprojekt, der skal skabe liv og aktiviteter omkring havnene rundt om i Danmark. Gerlev Idrætshøjskole og Lauritzen Fonden har indgået et 5-årigt samarbejde om projekt Legeskibet.

Over de kommende 5 år, fra 2014-2019, skal Legeskibet sejle rundt til de danske havnebyer for at revitalisere legen i de blå byrum og stimulere bevægelsesglæde, fællesskabsdannelse og kreativitet, skriver have Kommunikation i en pressemeddelelse.

Samarbejdet er det største i Danmark mellem en idrætshøjskole og en fond omkring udvikling af vores bevægelses- og legekultur, idet Lauritzen Fonden har bevilget 16 millioner kroner, og aktiviteterne vil være skræddersyet til hver enkelt havn.

En forandring af byernes blå rum

Legeskibet er ladet med oplevelser og bevægelsesglæde og skal inspirere til en forandring af de danske havnebyers blå rum. Det er på én gang et kulturskib, et skib for fysisk aktivitet i bred forstand og et skib for leg, fællesskab og dannelse, som skal aktivere alle aldersgrupper på nye måder og skabe en langtidseffekt i de byer, der får besøg af skibet.

- I Gerlev Idrætshøjskoles tilgang til leg, bevægelse og motion ligger et potentiale, vi mener kan være medvirkende til at afhjælpe nogle af de udfordringer i samfundet, vi som fond arbejder for at finde løsninger på: Legen som katalysator for sundhed, velvære, dannelse og kultur. Et kulturelt projekt med socialt og maritimt fokus, kunne ikke lægge sig tættere op af Lauritzen Fondens målsætning, lyder det fra formanden for Lauritzen Fonden, Jens Ditlev Lauritzen om nogle af årsagerne til deres støtte til samarbejdet.

Et europæisk centrum for leg

Legeskibet bygger på erfaringer fra Gerlev Legepark, der i næste uge udnævnes til et europæisk udviklingscenter for leg og legeudvikling af den globale idrætsorganisation TAFISA. Gerlev Legepark bliver det tredje center i verden og det eneste i Europa, idet de 2 andre ligger henholdsvis i Sydkorea og i Indien.

- Legeskibet er et fantastisk projekt! Leg er en vigtig, men ofte overset faktor i vores kultur. Gerlev Legepark bygger på en dokumenteret effekt for, at fysisk aktiv leg og bevægelse er en vigtig faktor i relation til sundhed, motorisk udvikling, integration, teamudvikling og ved sociale udfordringer.

Legeskib med langtidseffekt

Vi har udviklet Legeskibet for, at endnu flere danskere kan opleve glæden ved leg og tanken er, at aktiviteterne ændrer sig fra havn til havn alt efter byernes behov og ønsker. Legeskibet skal forankres lokalt og skabe langtidseffekt, og derfor er det et væsentligt element i projektet, at der samarbejdes tæt med lokale aktører og organisationer, siger Finn Berggren, der er forstander for Gerlev Idrætshøjskole.

Legeskibet vil sejle rundt til Danmarks havnebyer i sommerhalvåret og vil i vinterperioden vende tilbage til de forskellige byer for at evaluere effekten af sommerens besøg i samarbejde med de respektive kommuner og øvrige interessenter.

Derudover følges projektet tæt af Syddansk Universitet, der skal sikre en løbende vidensopsamling og dokumentation af effekt.