¨

Fremtrædende SF’er smækker med døren

Foto: TV ØST

Jørgen Andersen, udvalgsformand i Slagelse, forlader SF efter mere end 30 år i partiet. Han går til Socialdemokratiet.

Dagen før formandsvalget i SF bliver afgjort, har formanden for handicap- og socialpsykiatriudvalget i Slagelse, Jørgens Andersen,  fået nok af intern uro og usikkerhed i partiet. Derfor forlader han nu SF, som han har været medlem af i mere end 30 år. Han skifter til Socialdemokratiet. Det har været en uhyre tung beslutning, skriver han i en pressemeddelelse.

- Det er naturligt nok en svær beslutning at forlade det parti, jeg gennem mere end 30 år har været medlem af - herunder en meget stor del som udvalgsformand i først Korsør Kommune og efterfølgende Slagelse Kommune, skriver han.

Ingen udvej
Men han ser ingen anden udvej. Jørgen Andersen er ikke nogen stor fan af favoritten ved formandsvalget, Anette Wilhelmsen. Han mener, at hun vil drive partiet så langt ud til venstre, at SF bliver afskåret fra indflydelse. Samtidig ærgrer det ham, at så mange af hans tidligere partikammerater ikke har været villige til at betale prisen for indflydelse.

- Som udvalgsformand gennem mange år, har jeg været med til at indgå utallige kompromisser. Kompromisser, som kan være mere eller mindre smertefulde, men som jeg ikke desto mindre ser som nødvendige i et demokrati som det danske, skriver han videre.

Ikke modent
Set fra Jørgen Hansens byrådsstol har store dele af partiet ikke være "modent" til regeringssamarbejdet.

- Det kræver væsentlige reformer og opgør med gammelt socialistiske tankegods. Desværre har den politiske virkelighed for SF vist sig at være noget helt andet. Den uro og usikkerhed, der er blevet resultatet af SF deltagelse i regeringssamarbejdet med opsplitning af partiet i to til tre fløje, har efter min mening gjort det vanskeligt at se partiets berettigelse i dansk politik. SF har simpelthen ikke været moden til at indgå i et samarbejde med de Radikale og Socialdemokratiet, skriver han videre.

Savner Sohn
Endelig er hans også skuffet over, at Ole Sohn i dag har meddelt, at han stopper som minister og folketingskandidat for SF i Slagelse-kredsen. Jørgen Andersen vurderer, at Ole Sohn nærmet er blevet tvunget væk.

- Den sidste tids magtkampe og intern uro i SF har senest ført til. at Ole Sohn trækker sig som partiets folketingskandidat i Slagelse-kredsen. Det bestyrker kun min beslutning om at forlade partiet øjeblikkeligt,fastslår Jørgen Andersen.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App