Fra Bisserup til den røde løber - Flora Ofelia er stjernen i ny film

Efter flere udskydelser kunne Flora Ofelia Hofmann Lindahl endelig tage til gallapremieren på den prisvindende film, hvor hun spiller hovedrollen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flora Ofelia Hofmann Lindahl fra Bisserup ved Skælskør havde en særlig onsdag aften.

Aftenen foregik på den røde løber i København, hvor den unge skuespillerinde var til gallapremiere på filmen Du som er i himlen, hvor hun spiller hovedrollen.

- Det er hyggeligt at være her. Det er overvældende og utroligt dejligt at se, hvor mange der er dukket op for at fejre filmen, siger Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

Flora Ofelia Hofmann Lindahl var på den røde løber med veninden og medskuespiller Palma Lindeburg Leth i den grønne kjole.
Flora Ofelia Hofmann Lindahl var på den røde løber med veninden og medskuespiller Palma Lindeburg Leth i den grønne kjole. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

Filmen spås til at blive hendes helt store gennembrud på det store lærred, og hun beskrives af flere kollegaer som en meget talentfuld kvinde.

Til dagligt lever Flora Ofelia Hofmann Lindahl dog et helt normalt liv.

Flere projekter i vente

For når Flora Ofelia Hofmann Lindahl ikke står foran et rullende kamera, går hun i 1.G på Sankt Annæ Gymnasium i København. En ungdomsuddannelse som hun håber på at kunne gennemføre.

- Det kunne være superrart at have uddannelsen, men også have et liv ved siden af skuespil. Altså have en hverdag. Der går jo nogle gange et halvt års tid, hvor man ikke laver noget. Jeg har lige haft halvandet års pause, hvor jeg slet ikke har lavet noget, fortæller Flora Ofelia Hofmann Lindahl og tilføjer:

- Men hvis jeg skal vælge mellem skole og skuespil, så er det skuespil, jeg går med.

Flora Ofelia
Foto: Anders Garde - TV2 ØST

Allerede nu har Flora Ofelia Hofmann Lindahl flere projekter i vente. Den 15. marts tager hun til Estland for at starte optagelser med Nordisk Film, og derudover er hun til flere castings.

Selvom det er krævende at bruge så meget tid foran kameraerne, så glæder den 16-årige kvinde sig til at komme i gang igen.

- Jeg er meget glad for at spille skuespil. Jeg synes, det er lige så spændende og sjovt, som da jeg startede. Det er enormt krævende og hårdt, men det vigtigste er jo, at man synes, det er spændende og sjovt, og det synes jeg, det er.

Modtog pris for hovedrolle sidste år

Flora Ofelia Hofmann Lindahls hårde arbejde har også allerede båret frugt trods hendes unge alder. 

I september 2021 modtog hun prisen som Bedste Hovedrolle for netop Du som er i himlen ved filmfestivalen San Sebastian, og hun synes stadig, at det er overvældende.

- Men man kan godt mærke, at det allerede nu har åbnet nogle døre, og der er måske lidt flere, der er bevidste om, hvem jeg er. Jeg har hvert fald, siden jeg vandt en pris i San Sebastian, fået utrolig mange henvendelser. Det er en virkelig virkelig dejlig ting, at man får noget anerkendelse.

Skuespillerindens familie var med til gallapremieren.
Skuespillerindens familie var med til gallapremieren. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

Flora Ofelia Hofmann Lindahls far har også oplevet den store interesse for datteren. Mens hun var ude for at opleve en masse rundt i verden, måtte familien sidde hjemme. Til aftenens premiere i går kunne de dog endelig komme med.

- Det er vildt at få lov til at medvirke til det og være med til at dele det her. Det er alt det, hun har fortalt om alle de gange, og nu står vi her sammen med hende, siger Jesper Hofmann Lindahl og tilføjer:

- Man bliver utrolig stolt. Det er klart.

Filmen er baseret på den danske romanklassiker En dødsnat fra 1912 og kan ses i biografen fra i dag.


Nyhedsoverblik